Brit hírszerzés: óriási mértékben szedi áldozatait az alkohol az orosz katonák között

2023. április 03. 15:01

A britek jelentése szerint számos orosz katona nem a harcok következtében vesztette életét a fronton.

2023. április 03. 15:01
null

A brit védelmi minisztérium vasárnapi jelentése azt írja: az orosz-ukrán háború kirobbanása óta mintegy 200 000 orosz katona vesztette életét, ám közlésük szerint ezeknek jelentős hányada nem harc közben halt meg. 

A britek egy orosz Telegram-csatornára hivatkozva azt írják: „óriási mértékben” szedi áldozatait a fronton tartózkodó orosz katonák között az alkohol, számos incidens, bűncselekmény és haláleset köthető az alkoholfogyasztáshoz. Azt írják: noha az orosz parancsnokok valószínűleg jól tudják, hogy az alkoholizálás a katonai műveletek sikerességét ássák alá, ám „annyira az orosz társadalom részét képezi az alkoholfogyasztás, hogy még a katonai akciók alatt is elfogadottá vált”.

Hozzáteszik: számos emberéletet követelnek továbbá a gépjármű balesetek, a hideg idő, valamint a fegyverzet nem megfelelő kezelése. 

Nyitóképen: Orosz határőr egy moszkvai szökőkútban vodkázik. Illusztráció. Fotó: Alexey Sazonov / AFP 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hatvanas
2023. augusztus 28. 10:39
Hírforrás: Monty Python.
alenka
2023. augusztus 27. 21:57
Isznak egy vodkát és belehalnak? Így?... Hogy Zelenskij szippant nagyobb adagot és belehal,az még támogatható ....
Backstab
2023. május 04. 19:24
Szerintem nem csak az alkohol megy a fronton.
itsipia
2023. április 05. 20:29
ott nincsenek munkabiztonsági felelősök....? basszus...! szondát a pofába ,ittál? na tűnés a lövészárokból....:) egyébként itt a recept a háború befejezésére.....ha azt a rengeteg pízt alkohol formájában küldték volna a front mind két oldalára,már csak szesz tesókról beszélhetnénk...:) szivessen.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!