Már gránátokat is robbantanak a migránsok a Vajdaságban (VIDEÓ)

2023. augusztus 13. 19:41

A helyiek úgy érzik, a hatóságok nem tesznek eleget a migránshelyzet kezelésére.

2023. augusztus 13. 19:41
null

Gránátok robbantak egy családi ház előtt a Hajdújáráson. A vajdasági településen élők szerint már 

nem egymással számolnak le a bevándorlók, hanem hanem a lakosságot támadják. 

A helyeik azt mondták, a rendőrök fellépése nem elégséges, ezért kezükbe vették az irányítást. A repeszek egy családi ház falába csapódtak be, több faágat leszakítottak és a kerítést is megrongálták – hangzott el a Hír TV Híradójának összeállításában.

A csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, hogy a magyarországi Ásotthalommal határos Hajdújárás külterületén egy kisebb csoport migráns az autópálya irányából a palicsi Tőzeg-tó erdősávja felé vonulva egy családi házra dobott pénteken este három kézigránátot. Ebből az első kettő fel is robbant.

Megjegyezte, hogy a harmadik kézigránát nem robbant fel, és egy villanyoszlop tövében hevert, nem messze a családi ház kapujától másnap délutánig. Ekkor érkeztek meg Belgrádból a különleges tűzszerész osztagok, melyek beöltözve, 

először kiemelték a fel nem robbant kézigránátot, a környező lakóházakat száz méteres körzetben kiürítették,

 a lakosokat biztonságos helyre szállították. Majd komoly biztonsági intézkedések közepette elszállították a fel nem robbant kézigránátot és lakott területen kívül megsemmisítették.

Falugyűlést hívtak össze

A riportból kiderült, hogy a helyiek félnek, és meg vannak győződve arról, hogy a lakosság ellen irányult a pénteki támadás. Emellett úgy érzik, 

a hatóságok nem tesznek eleget a migránshelyzet kezelésére. 

A hajdújárásiak szombaton a kezükbe vették a probléma megoldását: falugyűlést hívtak össze. Ezen többek között az is elhangzott: megpróbálják megakadályozni, hogy az illegális bevándorlók és az őket szállító taxisok bejussanak a környékbeli erdőkbe.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, áldatlan állapotok uralkodnak a magyar-szerb határ mentén. Szabadkán rendszeresek az összecsapások a migránscsoportok és az embercsempészek között, lövésektől hangos a Makkhetes erdő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A Hír TV összeállítását alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 28. 19:53
Viktorvegyedmáatelefont
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 14. 05:12
Én két hét alatt rendet teszek. Megfelelő összegért. Az orosz számon hívhatnak, angolul is beszélünk.
nnmanta
2023. augusztus 13. 23:30
Ne feledjuk: alproblema, az a baj hogy tovabb mennek...
Zolotarjov
2023. augusztus 13. 21:33
Partizánharcot a háttérhatalom által szponzorált illegális migráció ellen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!