Jordan Peterson egy olasz lapnak: Magyarország kiváló intézkedési csomagot állított össze a családok támogatása érdekében

2023. szeptember 18. 10:54

„Abbahagyhatnánk a fiatalok átnevelését, próbálkozhatnánk azzal, amit Magyarország és Lengyelország csinál” – hangoztatta a kanadai klinikai pszichológus.

2023. szeptember 18. 10:54

A La Verità, olasz napilap printben megjelent interjút készített Jordan Peterson sztárpszichológussal. Az interjú során Magyarországról és Lengyelországról is beszélt.

„A lányokkal olyan szörnyű hazugságot akarunk elhitetni, amelyet a legmakacsabb kapitalista találhatott ki, vagyis azt, hogy semmi sem lehet számukra fontosabb, mint a karrierjük kialakítása, amely még a férfiak esetében sem igaz, a nők számára pedig végképp nem. Ennek az igazságát az a tény bizonyítja, hogy nagyon sok vállalat célja a harminc év feletti nők vezető munkakörbe helyezése” – fogalmazott a professzor. Hangsúlyozta:

Abbahagyhatnánk a hazudozást, ez lehetne a kezdet. Abbahagyhatnánk a fiatalok átnevelését, próbálkozhatnánk azzal, amit Magyarország és Lengyelország csinál.

Különösen Magyarország az, aki kiváló intézkedési csomagot állított össze a családok támogatása érdekében. Ez a legígéretesebb program, amelyet kulturálisan és gazdaságilag is kínálhatnak az olyan nőknek, akik stabil házasságban élnek, és már gyereket nevelnek. Ez megoldás lenne a gazdasági instabilitásra, és védené az újszülötteket is. Ez már egy jó kezdet, nem gondolom, hogy alapvetően gazdasági megoldásra lenne szükség, el kellene kezdenünk értékelni a kultúránkban a családi életet és a hosszútávú, monogám életmódot” – fejtette ki Peterson.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. szeptember 18. 16:00
"Horst_TappertEz D-dúr és e-moll 2023. szeptember 18. 15:07 'Márpedig nemhogy arra nem elég, hogy a demográfiai trendet megfordítsa' Csak a számok és a tények mondanak neked ellent. Az 1,2-es mutató 1,59-ig ment föl. Azaz fordítja a trendet. 'arra sem, hogy a fiatal családosok életkezdését minimálisan biztosítsa' Nem ennek kell biztosítania, hanem a munkának. A bevezetett intézkedések abban segítenek, hogy ne legyen anyagilag megoldhatatlan teher a gyerekvállalás." Jól adod a hülyét, Horst! :-) A demográfiai trendfordításhoz 2,1 fölé kellene mennie a termékenységi mutatónak. Azaz, minden ma szülőképes magyar nőnek legalább 2 gyerekének kellene lennie és 25%-uknak +1-nek, azaz háromnak csak a fogyás megállításához. Ez, nyilván, képtelenség. Így 4+ gyerekes nagycsaládokra és főállású anyaságra volna szükség a trendfordításhoz. Ami pedig a családalapítási támogatásokat illeti: olvasd újra, amit írtam, mert nem értetted meg!
megfejtô
2023. szeptember 18. 14:32
Orbán és a magyarok világszemléletével Magyarország a világban zajló harc egyik bajnoka lett. Igéretes, hogy Jordan Peterson és mások ezt felismerik.
Uztu
2023. szeptember 18. 14:15
Mennyivel jobb már az hogy tömjük azt aki életében nem dolgozott, de szült 5 gyereket (akik ugyancsak nem fognak dolgozni) minthogy, csökkentenénk a közterheket, hogy több maradjan a parasztnak azt még véletlen családalapítasra is hajtja a fejét. A támogatásokkal csak annyi történt higy 10-20 misivel drágább lett egy ház/lakás és le lett foglalva minden jó kőműves és mivel szakember kell minden munkához 3 hetes képzésről kiesett kontárokkal kell a betonozást megcsináltattnom. Sebaj majdnjönnek a vendégmunkások, mi?
Uztu
2023. szeptember 18. 13:57
Ja, megnövelt ingatlan és építési árak. Eladósodott családok, arra éretlen emberek hirtelen gyerekvállalása. Közben olyan züllött a mai fiatalság, hogy a fele nem akar majd dolgozni a másik fele meg majd nem tud. De erre be lehet hozni majd a vendégmunkásokat Nyugati tempó, keleti furfang 🤣🤣🤣🤣🤣😍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!