Súlyos árvíz öntötte el Görögországot (VIDEÓ)

2023. szeptember 08. 21:33

A tűz után most a víz pusztít az ország középső részén.

2023. szeptember 08. 21:33

Több száz ember került életveszélyes helyzetbe Görögország középső részén a heves esőzések és áradások miatt. A tűzoltók folyamatosan az emberek mentésén dolgoznak, települések kerültek víz alá, tízen pedig már életüket vesztették a katasztrófa következtében – írja a BBC.

Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök az áradások kapcsán arról beszélt, hogy Görögország a szélsőséges időjárási viszonyok áldozata, utalva ezzel arra, hogy nemrég a forróság miatt kialakult erdőtüzek okoztak komoly problémát.

A hetek óta tartó tikkasztó hőség és erdőtüzek után Tesszália síkságait háromnapos vihar öntötte el.

 

24 óra alatt 800 mm eső hullott, ami több mint egy évnyi csapadékmennyiség, és elárasztotta a közép-görögországi sík vidéket.

 

Legutóbb a 150 000 lakosú Larissza városa került veszélybe, ahol a Pineiosz-folyó öntött ki a medréből a külváros több területén. Ez Görögország egyik legnagyobb városa és az egész ország mezőgazdasági központja. De az idei termés közel egynegyede már elpusztult, és évekbe telik, mire a föld újra termékeny lesz.

A pusztító árvízről készült felvételek itt tekinthetők meg:

Nyitókép: Angelos Tzortzinis / AFP

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. szeptember 09. 19:39
"utalva ezzel arra, hogy nemrég a forróság miatt kialakult erdőtüzek okoztak komoly problémát." A múltkor még gyújtogatókat fogtak el. Változott a kötelező narratíva?
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 09. 07:45
Árvíz öntötte el Görögországot .. ez mandiul annyit jelent, hogy Görögország kb 10%-át kitevő régióban vannak problémák, amik a görög népesség kb 7-8%-át érinti. Vajon hogyan kommunikálta volna a Mandi a bibliai Özönvizet? "Áradás sújtja a galaxist?"
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 09. 07:27
"kervezKybon 2023. szeptember 09. 05:17 Na, ha már itt tartunk.Egy ember kb. 200 W teljesítményt ad le óránként. 8 milliárd ember van. Gyerekkoromban a 2 milliárd elérése szenzáció volt." Jó öreg lehetsz :)) Na.. hogy sok, vagy kevés.. Egy benga trópusi ciklon , egymagában több energiát szabadít fel egy óra alatt, mint amennyit az emberiség hetente-havonta (mérettől függően) előállít és felhasznál.. és ez csak egy ciklon! Fel sem fogod, milyen dimenziókról van itt nagyba' szó. Nyilván megjelenik az emberi tevékenység is mint befolyásoló tényező.. de kb annyira, mint amikor egy fradi ultra elfingja magát a b-középben a groupama arénában.. https://nimbus.elte.hu/tanszek/docs/MSc/2015/IvanMark_2015.pdf
Gullwing
2023. szeptember 09. 07:19
Már csak a sáskák hiányoznak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!