Friss amerikai felmérés: egyre kevésbé népszerű az EU Magyarországon

2023. október 31. 07:33

Franciaországban és Görögországban sem örülnek az unió ténykedésének.

2023. október 31. 07:33
VON DER LEYEN, Ursula

Egy év alatt tíz százalékkal csökkent az EU támogatottsága Magyarországon, amivel az egyik legeuroszkeptikusabb állammá vált az unióban – derül ki az amerikai Pew Research Center friss kutatásából.

A felmérés szerint hazánk lakosságának 59 százaléka vélekedik pozitívan, 39 százaléka pedig negatívan az Európai Unióról.

A pozitív vélemények tekintetében az uniós átlag 69, a negatívakat nézve 31 százalék, ami azt mutatja, hogy a magyarok rosszabb véleménnyel vannak a közösségről az átlagnál.

Szintén sokat romlott az EU helyzete a franciák szemében, ahol a népszerűségi mutató 9 százalékot esett vissza, az elégedetlenség pedig még a magyarnál is magasabb, 41 százalék. 

Hiába a Lengyelországtól visszatartott uniós források, tízből kilenc lengyel elégedett az EU-val – feltehetően a közös háborús politika miatt. 

A legelégedetlenebb ország Görögország, ahol Európában egyedüliként többségben vannak az euroszkeptikusok. 50 százalékos elégedetlenség mellett csak 49 százalék elégedett. 

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. november 05. 18:39
Szerintem meg rosszul mértek. Mi a faszé csökkenne az EU népszerűsége?
Palatin
2023. november 01. 22:58
Az uniónak ennél hülyébb, gyávább, aljasabb vezetése még nem volt. Szarháziak.... Hozzájuk képest még Gyurcsány is csak egy szimpla gazember... A KGST annyival volt jobb az uniónál, hogy ott legalább a nemzeti azonosságunkat nem akarták szétbarmolni, és a gyermekeinket úgy nevelhettük, ahogy jónak láttuk. Az unió elöbb-utóbb rosszabb lesz a szovjetek vezette KGST-nél. Én a fél világot bejártam, Vlagyivosztoktól, Pekingtöl Los Angelesig, de ma már nem igazán tudok lelkesedni a nyugati kultúráért, az ideológiáról nem is beszélve. Európa jóbb lenne, ha nem ilyen Von der Leyen féle seggfejek irányítanák. ORBÀN KELL AZ UNIÓ ÉLÉRE!
Bastyaelvtars
2023. november 01. 13:28
orokkuruc-2 2023. november 01. 13:27 És ez így is van. Ezzel a felméréssel szemben van kb 10 másik ami ezzel szöges ellentétes trendet mutat. Konkrétan hogy erősödik az EU pártiság Magyarországon. Az EU átlag felett támogatják a magyarok az EU tagságot. És az eus intézményekbe vetett bizalom erősebb mint a kormanyéba
orokkuruc-2
2023. november 01. 02:45
10 %-al ezelőtt meg az egyik leg EU-hívőbb nemzet voltunk :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!