A Vajdaságban a legnagyobb a részvétel a szerbiai választáson 12 óráig

2023. december 17. 14:35

Eddig többen szavaztak délig, mint 2022-ben.

2023. december 17. 14:35

Vasárnap hét órakor megkezdődött az előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választás Szerbiában – írja a Szabad Magyar Szó. A lap szerint

országos szinten a Vajdaságban mutatkozik a legnagyobbnak a választási kedv 12 óráig.

Így alakultak a részvételi adatok régiónként 12 óráig:

  • Belgrád – 20,77 százalék
  • Vajdaság – 22,88 százalék
  • Nyugat-Szerbia – 19,58 százalék
  • Dél- és Kelet-Szerbia –22,21 százalék

A lap szerint a mostani választáson eddig többen szavaztak délig, mint 2022-ben.

A szavazóhelyiségek 7 órai megnyitása óta sehol sem történt jelentősebb rendkívüli esemény – mondta Vladimir Dimitrijevic, a bizottság elnöke a testület sajtótájékoztatóján. Mint mondta: 8273 helyen folyik a voksolás. A választási bizottság arra kért mindenkit, hogy ne terjesszen választási csalásra vonatkozó álhíreket, aki szabálytalanságot észlel, az jelezze azt a megfelelő szervnek.

A felmérések azt mutatják, hogy 20 óráig a részvételi arány meghaladja majd az 50 százalékot. A tavalyi előrehozott választáson 58,6 százalékos volt a részvételi arány, de akkor elnökválasztást is tartottak, és a tapasztalatok alapján az elnökválasztáson nagyobb a részvételi arány, mint a parlamenti választáson.

Az előrehozott parlamenti választás mellett vajdasági tartományi választást, 65 településen, például a fővárosban, Belgrádban pedig előrehozott önkormányzati választást is tartanak.

A választópolgárok 7 és 20 óra között adhatják le voksaikat. Előzetes, nem hivatalos eredmények 22 óra után várhatók. A végleges eredményeket pedig az urnazárást követően 96 órával jelentik be, de csak abban az esetben, ha sehol sem kell megismételni a voksolást.

(MTI/SZMSZ)

Nyitókép: MTI/Molnár Edvárd

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. december 17. 18:20
Beoperált kokakóleum 15:25. Te valódi cukros víz vagy.
sozlib_abschaum
2023. december 17. 16:02
@Átoperált Kiscsoportos, operáltasd sürgősen vissza magad, így valahogy olyan CIA-san hangzik.
Átoperált Kiscsoportos
2023. december 17. 15:25
Ostoba Kolhozcselédek, Nindzsaközjöszágok ! Istenítsétek azt az ostoba tolvaj nindzsvajdátokat, aki miatt - már csak a bolgárok vannak mögöttünk - majd' 3 szorosa lett az államadósságunk - az € zóna 3-szorosa az inflációnk - idén kb 2000 milliárd buktája lesz az mnb-nek - az EU-ban az értékéből a legtöbbet vesztett deviza a HUF lett - az ország 4 régiója is az EU legszegényebbje közé tartozik - 450 körzeti orvosi praxis betöltetlen - EU-ban nem szavazták meg a fideszesek a csalással kivitt EU-s pénzekről szóló határozatot - az EU-ban nem szavazták meg a fideszesek pénzmosás elleni uniós határozatot - az EU-ban nem szavazták meg a nők elleni erőszakot elítélő határozatot. - EU-ban nem szavazták meg a fideszesek a az uniós ügyészséget - csőd volt a járványkezelés (kezdve az ágykiürítéstől) - 209 milliárdot juttattak az MVM-nek (mert rezsicsöki van)az meg milliárdokkal támogatja a fradit. - lerombolták az eü-t. - lerombolták az oktatást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!