Queer-feminista karácsonyra készülnek a berlini evangélikusok

2023. december 22. 09:35

Karácsony Berlin módra, bónusz drag show-val.

2023. december 22. 09:35
45th Christopher Street Day Demonstration in Berlin, Germany

A berlini belváros evangélikus egyházközsége egy „queer-feminista” karácsonyi előadással készül az ünnepre. Meghívójukban szerepel, hogy elsősorban olyan nézőket várnak, akik „ki vannak zárva” a karácsonyi „mag-család” világképéből, ami miatt gyakran egyedül töltik az ünnepeket.

Silke Radosh-Hunder, a berlini evangélikusok szuperintendense, vezetője szerint 

a német főváros egyházközsége „mindig új, korszerű formákat fejleszt”,

hogy terjesszék a hitüket – írja a Junge Freiheit.

A mostani karácsonyi előadás a Junge Freiheit szerint arról szól, hogy „Josy és Marie”, egy női szerelmespár nem kívánt terhességgel szembesül, majd elhagyják az őket stigmatizáló és elutasító vidéket, hogy a nagyvárosban éljenek tovább. Ott pedig világra jön a két nő gyermeke.

A karácsonyi előadást drag show és közös étkezés zárja. 

A berlini evangélikus vezető szerint „egy queer karácsonyi előadás pontosan passzol a mi időnkhöz és a mi városunkhoz”.

 

Fotó: Emmanuele Contini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. december 29. 07:10
"....Queer-feminista karácsonyra készülnek a berlini evangélikusok.." Minden, de NEM KARÁCSONY"(!!!) az, amire ezek az úgyneveztett berlini IZÉK készülnek. Maradhatunk nyugodtan ennyiben....
Ad majorem Dei gloriam
2023. december 23. 12:58
>evangélikusok Eddig érdekelt a dolog. Az eretnekek eretnekséget cselekszenek, nihil novum sub Sole.
Fundamentalista
2023. december 23. 10:43
Folytatás A gát, amely ezeket a belső diverzánsokat visszatartja, csupán közjogi. Nevezetesen alaptörvényünk kimondja, hogy a házasság csak két különnemű ember között lehetséges. Amíg ez így van, a belső diverzánsok nem indíthatnak támadást az egyházi törvény olyan módosítására, amely a Magyarországi Evangélikus Egyházban is lehetővé tenné az azonos neműek házasságát. Fájdalom kimondani, de ha valamelyik választáson a mostani ellenzék jutna hatalomra, nagyon rövid időn belül családjogilag legalizálnák az azonos neműek házasságát és akkor a Magyarországi Evangélikus Egyház is behódolna. Ugyanaz a recept, mint Nyugat- és Észak-Európában. Az egyház-és nemzetellenes erők esetleges hatalomátvétele nem annyira fantazmagória, lásd a lengyel választásokat. Nálam az azonos neműek házasságának engedélyezése a vörös vonal: ha az evangélikus egyházam ezen a vonalon átlép, súlyos lelkiismereti döntés elé kényszerülnék, akárcsak számos nyugat- és észak-európai keresztény testvérem. Vége
Fundamentalista
2023. december 23. 10:29
Folytatás... A "fejlett és haladó" Nyugat és Észak már elesett. Tiszta szívemből sajnálom azokat a megmaradt evangéliumi hitű testvéreimet, akik hitükhöz és egyházukhoz kötődésük miatt kénytelenek őseik hitét és a Krisztust megtagadó "egyházakban" megélni hitüket. Olyan egyházakban (lásd a berlini evangélikusokat), akik az igazi hívőket folyamatosan megalázzák, szembe köpik. És senki se gondolja azt, hogy mi, magyarországi evangélikusok biztonságos környezetben vagyunk a saját egyházunkban. Mindazok az eszmék, gondolatok, amelyek a tőlünk nyugatra és északra lévő egyházakat elrontották, nálunk is jelen vannak. Ismert olyan evangélikus lelkész, aki nyíltan kijelentette, hogy csak azért nem adja össze a templomban az azonos neműeket, mert ez egyházfegyelmileg nem lehetséges. Még nem lehetséges, ezt nem mondta, de a mondatban ez is benne van. És még hány ilyen perintfalvirita és hodászandrás van az evangélikus egyházban, akik csak a megfelelő alkalmat várják a végső rohamra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!