Megnyílik az első italbolt Szaúd-Arábiában

2024. január 25. 13:35

Telefont azért nem lehet majd bevinni az üzletbe.

2024. január 25. 13:35
Irish Distillers Reports Groth In 2022

Szaúd-Arábia szakítva a régóta fennálló vallási hagyományokkal, néhány héten belül megnyitja az első szeszesital-üzletét. A Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg által hozott döntés történelmi jelentőségű a királyság számára, amely az alkohollal szemben szigorú tiltó intézkedéseket vezetett be, még 1952-ben.

Az iszlámban tilos az alkoholfogyasztás, ami nem változik, az üzlet csak nem muszlimoknak árul majd alkoholt Rijád diplomáciai negyedében, és az engedélyt egy Diplo nevű alkalmazáson keresztül kell kérni – számolt be az esetről a Time.

Az engedélyezett diplomaták nem hozhatnak vendégeket vagy 21 év alatti személyeket az üzletbe, és a fényképezés sem megengedett.

További intézkedések értelmében a mobiltelefonokat biztonságos tasakokba zárják, amíg az üzletben vásárolnak. Minden regisztrált diplomatára havi kvóta is vonatkozik majd.

Mellesleg, Szaúd-Arábiában virágzik az alkohol-feketekereskedelem, a nagykövetek és diplomaták csempészik be az italokat, ugyanis a diplomáciai csomagok mindenféle jogi eljárások nélkül lépetik át a határt.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2024. január 25. 20:28
hiánypótló
Azmo
2024. január 25. 18:01
Lehet, hogy tiltja a vallásuk, de azért isznak rendesen az arabok!
Akitlosz
2024. január 25. 17:13
A többi ország miért direkt alkoholistákat küld Szaúd-Arábiába diplomatának?
Akitlosz
2024. január 25. 17:11
"Mellesleg, Szaúd-Arábiában virágzik az alkohol-feketekereskedelem, a nagykövetek és diplomaták csempészik be az italokat, ugyanis a diplomáciai csomagok mindenféle jogi eljárások nélkül lépetik át a határt." Attól még le lehetne fülelni őket és kiutasítani az országból. Diplomata az és csakis az lehet, akit a fogadó ország elfogad diplomatának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!