Az azonos neműek házasságát engedélyező törvénytervezet ellen tüntettek Athénban

2024. február 11. 21:22

„Görögország egy ortodox keresztény állam, és hagyományaink nem engedik ezt” – hangsúlyozta Dimitrisz Natsziosz, a jobboldali Niki párt vezetője.

2024. február 11. 21:22
Több mint másfél ezren tüntettek vasárnap Athénban az azonos neműek házasságáról szóló törvénytervezet ellen, amelyről a napokban fog szavazni a görög parlament.

Több mint másfél ezren tüntettek vasárnap Athénban az azonos neműek házasságáról szóló törvénytervezet ellen, amelyről a napokban fog szavazni a görög parlament.

A konzervatív görög kormány törvényjavaslatának elfogadásához a centrista és baloldali ellenzék támogatására is szükség van. Több ellenzéki képviselő már jelezte, hogy ellenzi az előterjesztést.

A vasárnapi megmozdulást szervező vallási csoportok szerint a törvényjavaslat veszélyt jelent a hagyományos családi értékekre.

A tüntetés résztvevői közül többen azt skandálták, hogy „El a kezekkel a gyerekektől!”.

„Sajnálatos módon a woke program is elérte Görögországot, és ez magában foglalja a homoszexuálisok házasságát” – jelentette ki Dimitrisz Natsziosz, a jobboldali Niki párt vezetője az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva.

Görögország egy ortodox keresztény állam, és hagyományaink nem engedik ezt.

(...) Egyféle házasságot ismerünk és tisztelünk: az ortodox keresztény nászt. Alkotmányunk sem teszi ezt lehetővé, így ez a törvényjavaslat alkotmányba ütköző és szembemegy Krisztusba vetett hitünkkel” – hangsúlyozta.

A 2019-ben alapított Niki párt először 2023-ban került be a parlamentbe, a legutóbbi, júniusban tartott előrehozott választásokon a hatodik helyen végzett és azóta 10 képviselője van a 300 fős törvényhozásban. Az azonos neműek élettársi kapcsolatát Görögország 2015-ben engedélyezte.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GEORGE SCHINAS / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mreinstand-2
2024. február 12. 01:48
Nyilván köztük van a legtöbb meleg, mint nácikomcsizók kozottt nyilasunoka.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 12. 00:57
És? Ez hír? Had tüncikézzenek! Majd megunják, oszt hazamennek. A fejüket elnézve amúgy is Csokis Málé féle beállítottságúak.
Lajoss
2024. február 11. 23:02
Love is love…😉
Abiondi
2024. február 11. 23:02
Előbb-utóbb azt fogják elérni ezzel az erőszakos woke nyomulással, hogy az LMBTQ... egyénekre hajtóvadászni fognak a normálisok, és felhúzzák őket dísznek a fákra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!