Az amerikaiak 61 százaléka világháborúra készül

2024. március 25. 08:04

Az amerikai polgárok szerint Ukrajnával együtt nyerik majd meg a harmadik világháborút, de harcolni nem igazán akarnak.

2024. március 25. 08:04

Nyitókép: WOJTEK RADWANSKI / AFP

Az Unian arról ír, hogy az amerikaiak többsége szerint tíz éven belül kitör a harmadik világháború, valamint úgy vélik, Ukrajna Amerika szövetségesei közé tartozik. Mindezt a YouGov nemzetközi platform által végzett szociológiai felmérés eredményeire alapozzák, írják. Érdekes ugyanakkor, hogy 

a legtöbben nem gondolják, hogy önként jelentkeznének katonai vagy akár nem harci szerepvállalásra,

 ha az Egyesült Államok részt venne a világháborúban. (Még érdekesebb kérdés, hogy akkor vajon ki vívná meg a háborút helyettük, tesszük hozzá.)

A kérdésre tehát, hogy számítanak-e arra, hogy a következő 10 évben kitör egy világháború, az amerikaiak 61 százaléka válaszolt igennel, míg  22 százalék nagyon valószínűnek, 39 százalék pedig meglehetősen valószínűnek nevezte egy ilyen lehetőség bekövetkeztét. Csupán a válaszadók 22 százaléka nem hisz a háború közeli kitörésében.

72 százalék szerint Oroszország, 69 százalék szerint Kína is belép a háborúba az USA-val ellentétes oldalon, 

a megkérdezett amerikaiak túlnyomórészt mégis úgy vélik, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei képesek legyőzni bármely ellenséges szövetséget.
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. április 08. 17:00
Ez csak propaganda. Ilyen kérdésekben sem kérdezik meg a népet.
salmonella
2024. március 26. 06:57
Hatékony az agymosás.
pina-noir
2024. március 25. 12:26
Hamburgerzabáló dagadt disznók két világháborúban is nyerészkedtek, úgy gondolják, hogy a harmadik is tőlük távol lesz és élhetik a posványos pénzhajhász szaros életüket. Csakhogy az aluliskolázott buta amerikai nem is gondol arra, hogy a III. VH az USA-ban is zajlik majd. Az elpuhult hülye átlagamerikai, videojátéknak gondolja a háborút, mert csak ilyesmiket mutattak neki.
Bi Tang Tomee
2024. március 25. 12:23 Szerkesztve
Az amerikaiak (is) a médián keresztül ismerik a világot… tehát ez nem az amerikaiak, hanem a globális média véleménye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!