Nehéz idők járnak Brüsszelben: megint Magyarországot védik Von der Leyennel szemben

2024. március 20. 10:13

A szlovák Smer EP-képviselője szerint nem lehet szabályokat változtatni kizárólag azért, mert egyeseknek nem tetszik Orbán Viktor álláspontja.

2024. március 20. 10:13

Nyitókép: AFP/Alexandros Michailidis

***

Nem szabad elvenni a tagállamok vétójogát pusztán azért, mert valamelyikük a többségtől eltérő álláspontot képvisel – jelentette ki Katarina Roth Nevedalová, a szlovák Smer európai parlamenti képviselője. A politikus a The European Conservative-nak adott interjúban leszögezte, nem lehet a szabályokat megváltoztatni csak azért, mert Orbán Viktor véleménye egyeseknek nem tetszik.

A tagállamoknak ki kell tartaniuk a saját nézőpontjuk mellett, és a különböző véleményeket meg kell vitatni uniós szinten is. A szuverenitás megőrzése kulcsfontosságú

– tette hozzá.

A cikk megjegyzi, Orbán Viktor és Robert Fico rendszeresen nem az EU ellen foglalnak állást, csupán beleszólást akarnak abba, mi és hogyan történik, nem pedig vakon követni azt, amit a brüsszeli bürokraták elrendelnek.

Az elmúlt órákban Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is éles kritikát fogalmazott meg Brüsszellel szemben, amikor azt mondta, nem lehet Magyarországot másodosztályúként kezelni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­l­á­n­­y­o­­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­­n­a­­k­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
atti64
2024. március 20. 16:04
A NÁCI KURVÁT BÖRTÖNBE ÉS MÉG FINOM VOLTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csapláros
2024. március 20. 14:00 Szerkesztve
Zsolakomarom 2024. március 20. 10:54 ...""Míg a román nyugdíjak vásárlóerő-paritáson 2004-ben a magyar számok felét sem érték el, 2023-ban már 37 százalékkal lehagyták azokat"- errol se lesz cikk a mandin"... Ja, ja, meg a Mandi fórumozói szellentéseinek a metántartalmáról és hatásukról a globális felmelegedés szempontjából, a román fórumozók szellentéseinek metántartalmához, és annak hatásaihoz viszonyítva sem lesz cikk itt a Mandin... 🤣🤣🤣
csapláros
2024. március 20. 13:46
Szamóca bácsipipa89 2024. március 20. 13:27 ..."az egyetlen túlélési lehetőség egy szövetségi állam létrehozása lenne ebben a régióban, de ennek már semmi realitása"... A szlovákok minden megosztottsága ellenére is kétséges hogy a liberálnáci diktatúra őket is teljesen leterítené. A szlovákok a Kárpátokon BELÜL vannak, délen folyamatos határral Magyarország és az Alföld felé, és végig közös érintkezési ponttal velünk a határ menti együttműködések révén, ráadásul a mára már megnyitott, átjárható határokkal. Az ebből eredő előnyökről való lemondással maguknak vágnának alá, még akkor is ha még mindig nagyon erős a csehekhez való gazdasági-társadalmi kötődésük. Nálunk, ha a sorkatonaság visszaállításán nem is, de a hadiipari és haditechnikai fejlesztésekkel is jó irányba halad az ország. Más oldalról, miután területi revízióra már semmi az esélyünk, ezért csakis magunkra számítva, SENKI nem korlátozhatja, hogy a keleti nyitással ne a harmadik világ egyik szigete legyünk itt Európa közepén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!