Elege van a ciprusi elnöknek a migránsokból, Von der Leyenhez fordult

2024. április 04. 12:55

A ciprusi elnök szerint az EU-nak addig nem kellene pénzügyi támogatást nyújtania Libanonnak, míg a migránsáradat folytatódik.

2024. április 04. 12:55
Ciprus, migráció. Fotó: Sezgin Pancar / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Nyitókép: Sezgin Pancar / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

 

Az egyre növekvő számú migráns „súlyos válsághelyzetet okozott Cipruson” – nyilatkozta szerdán Nikosz Hrisztodulides, Ciprus elnöke az EU beavatkozását kérve, szúrta ki a Politico. Mint a brüsszeli lap tájékoztatott: a ciprusi kormány adatai szerint

2024 első három hónapjában több mint 2000 ember érkezett Ciprusra tengeri úton, míg a tavalyi év azonos időszakában mindössze 78 fő.

Christodoulides azt kérte, hogy az EU Libanonnak nyújtott segélyeit ahhoz igazítsák, hogy Libanon mennyire fogja vissza a migránsokat – olvasható a brüsszeli lap hasábjain. Mint írják: Ciprus 1,2 milliós lakosú szigete a Földközi-tengeren a Libanonhoz legközelebbi EU-s tagállam. A tengeri út Libanonból vagy Szíriából Ciprusra körülbelül 10 órát vesz igénybe. A ciprusi hatóságok szerint (ennek ellenére – a szerk.) a migránshajók a sziget különböző részeire érkeznek, főként férfi szír menedékkérőkkel. 

„Az EU jelentős pénzügyi segítséget nyújt Libanonnak mind az ország, mind a szíriai migránsok befogadása érdekében, és magát az [Európai Bizottság] elnökét kértem meg, hogy vegye fel a kapcsolatot a libanoni hatóságokkal” – idézi a Politico Christodoulidest. A ciprusi elnök szerint ugyanis az EU-nak addig nem kellene pénzügyi támogatást nyújtania Libanonnak, míg a migránsáradat folytatódik.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­­n­­­a­­­k­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 04. 15:23
az EU-nak addig nem kellene pénzügyi támogatást nyújtania Orbanisztánnak, míg a Felcsúti Getzy tizezrével telepit be hazánkba migránsmunkásokat.
adrás
2024. április 04. 13:18
Pusztába kiáltott szó!!! Vagy annyi mint halottnak a kenet,persze ha farkasról lenne szó más lenne a helyzet,medve mama rögtön intézkedne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!