Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

2024. április 20. 12:28

Úgy tűnik, nem számít Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója, az ukránok bennünket kedvelnek legkevésbé a tőlük nyugatra található országok közül.

2024. április 20. 12:28
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A Razumkov Központ felmérést végzett az ukránok külföldhöz való viszonyáról, a legtöbb válaszadónál Kanada, Lettország, az Egyesült Királyság, Litvánia, Franciaország és Észtország volt a kedvenc – írja az UNIAN.

A felmérés utolsó helyén Magyarország végzett a tőlük nyugatra található országok közül, a válaszadók 63 százaléka negatívan viszonyul a szomszédhoz.

Korábban Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója azt mondta, Magyarország az élen jár Ukrajna segítésében – ez egyébként az ország történetének legnagyobb humanitárius akciója.

Felidézte, éppen járták be az épületeket, helyi vezetőket kerestek, hogy megkérdezzék, miben tudnak segíteni, amikor egyszer csak jött egy édesanya a gyermekével. Valamennyit tudott angolul, mutatta a háta mögött szétbombázott házat, hogy annak a harmadik emeletén laktak. „Megkérdezték, mi járatban vagyunk. Mondtam, Magyarországról jöttünk, segíteni szeretnénk új óvodákkal, iskolákkal, élelmiszerrel, higiéniai eszközökkel. Erre a kislány belenyúlt a náluk lévő szatyorba, elővett belőle egy csokoládét, és odanyújtotta nekünk, megköszönve, hogy ott vagyunk. Könnybe lábadt a szemünk” – mondta Lehel László. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­g­­­ö­s­ ­­­l­­­á­­­n­­y­o­k­­ ­­­v­á­­­r­­­n­a­­k­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Uztu
2024. április 20. 22:12
Jajj de jó hogy a fidesz azért ilyen jól leszopta őket
olajfa-0
2024. április 20. 21:59
Jótett helyébe jót ne várj - az ukránoktól.
alexandrosz-2
2024. április 20. 18:09 Szerkesztve
Ennek ellenére a vétótlan köpcös geci csicska megszavazott nekik 80+50+5 milliárd eurót, 13 szankciós csomagot, több tucat szankckóhosszabbítást 6 havonta, ingyen olajat, üzemanyagot, gàzt, áramot. A zsideszes gecik legjobb barátai a magyargyűlölő patkányok: ukránok, zsidók, románok, tótok, rácok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!