Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kiderült: ezt mondta Zelenszkij Orbánnak a szerdai telefonbeszélgetésben

2024. május 09. 06:32

Ukrajna uniós csatlakozásáról is szó esett.

2024. május 09. 06:32

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij az X-en posztolt Orbán Viktorral történt telefonos egyeztetéséről, amely során meghívta a magyar kormányfőt a svájci békecsúcsra (amelyen Oroszország nem vesz részt.). A hvg.hu arról ír, hogy az elmúlt 24 órában Zelenszkij több ország állam- és kormányfőjével is tárgyalt ennek kapcsán: a tervek szerint június 15–16-án lenne a békecsúcs, ahol akár 100 ország vezetője is ott lehet. Az ukránok Oroszországot nem hívják meg, Kínának viszont szerepet adnának a béketerv kidolgozásában. 

Zelenszkij most hangsúlyozza: fontos országa számára a magyar álláspont.

Hozzátette: hangsúlyozta Orbánnak a beszélgetés során, hogy Ukrajna számára fontos a Magyarországgal való jószomszédi viszony, valamint a kereskedelmi, energetikai és logisztikai együttműködés növelése. Kiderült, hogy 

megegyeztek Orbánnal a kétoldalú konzultációk folytatásáról. 

Ukrajna uniós csatlakozásáról is szó esett, tudjuk meg, amelyről az ukrán elnök azt gondolja, hogy mindkét ország érdekeit szolgálná, a bejegyzésből azonban 

nem derült ki, hogy a kormányfő elfogadta-e az ukrán elnök meghívását.

Íme, Zelenszkij posztja:

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 11. 22:54 Szerkesztve
Még egy ilyen idióta bagázst ez kb olyan hogy én és a haverjaim elmegyünk a kocsmába, de majd az akivel fasírtba vagyunk az meg kifizeti a számlát. hallgattassék meg a másik fél is!
alexandrosz-2
2024. május 09. 20:53 Szerkesztve
Csicska hopp! A vétótlan köpcös geci újabb parancsot kapott a zsidó bunkergoblintól, miközben a kárpataljai magyarok legyilkolása, jogfosztása, kirablása tovább folytatódik. A csicska geci jól teljesitett eddig is, hiszen a szavazatával biztosított az eu. a magyarpusztító ukrán geci haverjaiknak a háborújukhoz: - 85+50+5 milliárd eurót, - 13 szankciós csomagot (a 14-et most kotyvasztja a komisszár gazdáiddal), - sok tucat szankcióhosszabbítást (a 14-en most ügyködnek az aljas gecik), 6 havonta, - a magyarok pénzén áramot, gázt, üzemanyagot, gyógyszert, kötszert, gyógykezelést, üdültetést. Ráadásként a magyargyűlölő aljas hohol bandából naponta tízezreket "menekültekként" pénzeltek, etettek. Megszavazott mindent nekik a vètótlan köpcös geci csicska. Mindent is. A vámmentes, korlátozásmentes ukrán exportot, a magyar mezőgazdaság, méhészek tönkretételét is. Mi volt az új zsidó parancs? Nem azt kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak!
KBA98
2024. május 09. 17:23
Konzultálni lehet, de semmi más nem opció!
P_F_Juli
2024. május 09. 10:44 Szerkesztve
"Hozzátette: hangsúlyozta Orbánnak a beszélgetés során, hogy Ukrajna számára fontos a Magyarországgal való jószomszédi viszony, valamint a kereskedelmi, energetikai és logisztikai együttműködés növelése. Kiderült, hogy megegyeztek Orbánnal a kétoldalú konzultációk folytatásáról." A jószomszédi kapcsolatok ápolása már a háború előtt is eszébe juthatott volna. Akkor egy kalapba söpörtek minden nemzetiséget, és elvették minden jogukat. A kétoldalú kapcsolatok ápolásáról pedig már rég bejelentés született, amikor felvették ismét a diplomáciai kapcsolatokat. Az érintett szaktárcák folyamatos kapcsolatban vannak. A svájci béketárgyaláson pedig az oroszok nélkül értelmetlen bármiről is tárgyalni. Ki látott már olyat, hogy két fél vitájában egy harmadik illetéktelen hoz bármilyen döntést, aki ráadásul még csak nem is bíró? Ilyet utoljára Trianonban tettek. Talán most is valami ilyen körvonalazódik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!