Most már biztos: Giorgia Meloni is Magyarország útját járja

2024. május 14. 22:29

Ráadásul az olasz kormányfő még a franciáknak és a németeknek is keményen odaszúrt.

2024. május 14. 22:29
Giorgia Meloni

Nyitókép: ANDREA CALANDRA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik – hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő egy milánói sajtórendezvényen kedden.

Giorgia Meloni kijelentette, nincsen tudomása arról, hogy Franciaország vagy Németország „olyan sok embert átvett volna Olaszországtól”.

Arra utalt, hogy az olaszországi partokra évente több mint százezer érkező bevándorlóból kevés tagállam vett át embereket. A miniszterelnök a La Verita jobboldali napilap szervezte találkozó vendége volt, amit Olaszország és Európa jövőjéről rendeztek az európai parlamenti választások kampányeseményeként kedden.

Giorgia Meloni elmondta, amikor 2022 októberében elkezdte a kormányzást, Európában kizárólag a migránsok szétosztásáról folyt a vita.

Magyarország ellenáll a szétosztásnak, de magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanúgy ellenállnak”

– fejtette ki.

Úgy vélte, az egyetlen járható út, amely mindenki érdekeit figyelembe veszi az, ha a vita arról folyik, hogy miként lehet megállítani az illegális bevándorlást Európába. „Az egyetlen komoly hozzáállást az együttműködés képviseli a származási és a tranzit-országokkal” – hangoztatta Giorgia Meloni.

Az olasz kormány korábbi intézkedései

Hozzátette, hogy kormánya az utóbbi másfél év alatt megállapodásokat kötött Tunéziával, Egyiptommal és Líbiával az illegális bevándorlás megállításában való együttműködésről.

Eredményként nevezte meg, hogy tavaly tavasz óta a Földközi-tenger nyugati medencéjében hatvan százalékkal csökkent a migrációs nyomás.

„Ezt az utat kell követni, és szavazatukkal a tagállamok polgárai ezt üzenhetik az Európai Uniónak (...) szavazatuk alapvető jelentőségű, hogy a mi és a hozzánk hasonlóan gondolkodók állásfoglalását erősítsék” – húzta alá Giorgia Meloni.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­k­­e­­l­d­­ ­a­ ­­s­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­p­­­u­n­c­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
polárüveg
2024. május 16. 09:56
Meloni tán képes lesz a csődközeli helyzetből kihozni napfényes Itáliát. Nem könnyű táncolni kötéllel a lábon.
verkez
2024. május 15. 08:25
Barátja szélkakas. Én már nem hiszek neki.
salmonella
2024. május 15. 06:47
A nehéz napokon is így beszél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!