Dsida-verskaravánt tartanak Erdélyben

2013. május 28. 19:22

Erdélyi turnéra viszi Bogdán Zsolt kolozsvári színművész Dsida Jenő verseiből összeállított pódiumműsorát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Communitas alapítvány.

2013. május 28. 19:22

Az RMDSZ keddi hírlevele szerint a költő halálának 75. évfordulója alkalmából szervezett karaván keretében 14 erdélyi megye 22 településére viszik el a Nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak című Dsida-estet. „A kezdeményezés célja, hogy egy lebilincselő előadás keretében eljuttassa Dsida Jenő munkásságának fontosságát, főleg a szórványvidék magyarsága számára” – idézte az RMDSZ hírlevele Hegedüs Csillát, a szövetség kulturális főtitkárhelyettesét. Valamennyi előadásra ingyenes a belépés.

Az első előadást Vajdahunyadon a Hunyadi-vár udvarában tartják szombaton este, helyi idő szerint 19 órától. Az év végéig Szilágy, Arad, Temes, Szeben, Fehér, és Brassó megyei településekre jut el a pódiumműsor.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!