Új egészségügyi alkalmazás segíti az időseket

2015. november 29. 09:00

Amerikai kutatók különleges okostelefonos appot fejlesztettek idős személyeknek. Nemcsak adatokat figyel, hanem betegségek megelőzésére is tökéletesen használható.

2015. november 29. 09:00

Egyedül élő idős személyek egészségére vigyázó, életerejük és agyuk frissességének fenntartásában segítő okostelefonos alkalmazást fejlesztettek a Notre Dame Egyetemen (Indiana). A hasonló, főként adatokat követő és megfigyelő rendeltetésű appokkal ellentétben, az új fejlesztés, az eSeniorCare több funkcióval rendelkezik, és inkább a megelőzésre összpontosít. A felhasználó az appon keresztül bármikor hang és szöveges üzenetet küldhet ápolónak, orvosnak, különféle szempontok szerint vizsgálhatja magát. Az alkalmazás figyel a gyógyszerekre is, nyilvántartja, hogy az idős személy mit, miből mennyit és mióta szed. Legnépszerűbb eleme egy, a kognitív szintet fenntartó, javító játék.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. november 30. 00:50
Szép a gondoskodás,de én inkább egy márkás vörös bort iszom (max. 1/2 dl hetente kétszer.) mint kütyükre költsek. Különben is a helyem biztosítva van..A temetőben. Mondta a plebános úr, hogy nem kell elsietni, de szeretettel várnak. Hát nem jobb ezt így megközelíteni?Árban fifty-fifty-kivéve az orvosi honoráriumot, mert az igen drága-
Akitlosz
2015. november 30. 00:36
Ez ott bukik meg, hogy az idősek általában nem használnak ilyen telefont.
békalepcse
2015. november 29. 23:43
Írásodból arra következtetek, koros, de végkép nem idős vagy. Javallanám, hetente többször, állapotfüggően, natúr főzött zöldbab ebédre. mert iszonyat módon felerősít, (roborál), és a vörösbor adagodat napi nyolcszor féldecire kell mérsékelned, meg a menyecskéd sem lesz boldogtalan...
békalepcse
2015. november 29. 23:33
Egyszerűen hülye vagy de legalább nem fájdalmas. At élet véges és a legtöbb ember nem dróton rángatva (orvosi utasítások rendszerében) akarja a végét megélni. Meséld már el, ez hanyadik túloldala a lúnak, amelyikbe sikeresen átrugaszkodtál tudatlanság okán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!