Magyarország mindig is az elsődleges otthonom volt és lesz is

2022. december 05. 21:05

Nagyon hiányzik Magyarország, pláne ennyi idő után. Lassan több mint húsz éve külföldön élek. Amikor néhány napot otthon tudok lenni, teljesen feltöltődök.

2022. december 05. 21:05
null
Szalai Ádám

A vállalkozásának székhelye Magyarországon működik. Profi pályafutása után idehaza vagy külföldön képzeli el az életét?

Nagyon hiányzik Magyarország, pláne ennyi idő után. Lassan több mint húsz éve külföldön élek. Amikor néhány napot otthon tudok lenni, teljesen feltöltődök. Remélem, hogy lesz rá alkalmunk, hogy Magyarországon éljünk, azonban hogy a jövőben milyen szerepkörben és mit képzelek el a pályafutásom után, az nagy mértékben befolyásolja, hogy hol fogunk életvitelszerűen lakni. Magyarország mindig is az elsődleges otthonom volt és lesz is, de hogy a munkával kapcsolatban hol tudok tovább előrelépni, az mindenképp attól függ, hogy hol lesz majd ez az állomás.

Eddig melyik országban érezte leginkább otthon magát?

Magyarország után Németországban éltem a legtöbbet, úgyhogy annyi eltöltött év után ott otthonosan mozogtam, nagyon jól be tudtam rendezkedni.

(...)

Említette a jövőjét, pályafutása utáni időszakát. Nemrég edzőképzésen is részt vett, hamarosan új szerepkörben láthatjuk?

Az elmúlt hónapban sikeresen levizsgáztam a B+A licences képzésen. Nem volt egyszerű időszak, hiszen havi két hétfőn otthon kellett lennem, sokat utaztam, viszont hihetetlenül hálás vagyok és köszönettel tartozom az MLSZ-nek, hogy helyet kaptam a képzésben. Nagyon jól éreztem magam, pozitív, profi volt minden, örülök, hogy belevágtam és megcsináltam.

Szóval edző lesz?

Az az érdekes, hogy ha tíz évvel ezelőtt beszélgetünk arról, hogy hogyan képzelem el a jövőmet, valószínűleg azt mondtam volna, hogy nem biztos, hogy szeretnék a labdarúgásban maradni a pályafutásom után. Viszont ahogy idősödtem, úgy éreztem azt, hogy akár lehet, hogy még ki is próbálnám magam, most pedig már arról beszélgetünk, hogy sikeres vizsgát tettem. Azonban, hogy pontosan milyen szerepkörben és hol szeretnék elhelyezkedni, még nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy a futball közelében szeretnék maradni.

Nyitókép: mlsz.hu/Bársony Bence

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buvu
2022. december 06. 13:36
A Magyar labdarúgásnak sürgősen reformokra , összefogásra és profi mentalitásra van szüksége. Nem ismerek mindenkit, de Szalai alkalmasnak tűnik erre a feladatra. Infrastruktúra rendben, gyerekek genetikailag rendben, még rátermett edzőink is vannak az utánpótlásban, már csak össze kellene ezt fogni valahogy. Dárdai, Lőw, Szalai stb - ennyi értékünk van, ne pocsékoljuk el.
Belakiss
2022. december 06. 10:19
Szalai az az ember, aki mindent kihozott magából, amit a tehetsége engedett, még többet is. Két EB-n szerzett gólt, és vezéregyénisége volt a csapatnak es részese a válogatott felemelkedésének. Szalai ellenpéldája Dzsudzsák Balázs, aki sokkal tehetségesebb volt és a kiesőjelölt Debrecenben végezte, mert a fontos helyzetekben rosszul döntött.
LancelotDuLac
2022. december 06. 09:09
"több mint húsz éve külföldön élek"Magyarország mindig is az elsődleges otthonom volt" xDDDDDDDDDD külföldön híd alatt laktál köcsög?
Coupdetat
2022. december 06. 08:12
Az én szívem megszakad miattad ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!