„Mentsük meg Gázát” – üzenték a Liverpool szurkolói a városi derbin

2023. október 21. 21:48

Nem várt helyről jött egy erős kiállás az egyre feszültebb háborús helyzet miatt.

2023. október 21. 21:48
null

Határozott kiállást tett a Liverpool szurkolócsapata a közel-keleti konfliktus kapcsán, amikor is a legutóbbi mérkőzésükön egy transzparenssel demonstrálva álltak ki a palesztinok mellett.

Az egyik transzparensen az alábbi sor szerepelt: 

For God's sake. Save Gaza."

– azaz „Az Isten szerelmére. Mentsük meg Gázát”. A transzparens hamar bejárta a világhálót, a kommentelők jelentős része is pozitívan fogadta a kiállást. A kommentárok között sokan használták a „#ynwa-t”, ami a csapat indulójának rövidítése: „you will never walk alone” azaz „soha nem fogsz egyedül járni”.

A kiállás mögött az is szerepet játszhat, hogy Liverpoolban hagyományosan sok muszlim él, és sokan járnak meccsre közülük.

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. október 22. 08:31
Igazuk van, csak itt nálunk közben a narancsbirkákat népirtásra programozták, zsidó-keresztényként örülni kell a kórházak lebombázásának
Abiondi
2023. október 22. 08:31
Ez mind szép, meg jó a liverpooli szurkolóktól, de csak halkan kérdezem, Észak-Írország szuverenitásért is ilyen bátran molinóznának???
chief Bromden
2023. október 22. 08:25
Ez kb olyan lehet, mintha anyjuk gyilkosa családjának gyűjtenének.
Uztu
2023. október 22. 08:24
Szép gonsolat, de a britek miatt van mindez. Ezen a világon egy dolog fog segíteni, a kövegkező világhábotú. Ez a világháború a birodalmak és az önrendelkezés háborúja lesz, nem úgy fogják majd vívni mint au első kettőt. Lokális kis harcok lesznek városokban, megyékben, vezetők likvidálásával éa rengeted "civil" álsozattal. De ebben a háboeúban nem lesznek civilek. Mindneki érintett lesz. Ha birodalom párti vagy egy szakadár nem kímélhet meg mert <indok>, ha szakadár vagy, egy birodalom párti nem kímélhet meg mert terrorista vagy. Semleges nem lehetsz mert nem mindegy, hogy a régiódat ki vezeti majd (lásd, donabasz, gáza), választanod kell majd. Persz lesznek "szabad országok" akik azt állítják majd, hogy ök kimaradnak, de azért mert ott ez a harc már lecsengett. Viszont atomfegyverek is bevetésre fognak kerülni, de nem nagyszámban. Percízósan egy makacs csoport likvidására. Fővárosokat kár lesz lőni mert a vezetés úgysem ott lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!