Beindultak a jegyüzérek: horroráron árulják a belépőket a magyar Eb-meccsekre

2024. január 30. 12:26

Rengeteg magyar szurkoló maradt hoppon, aki mégis ott akar lenni Németországban, annak egy kisebb vagyont kell elköltenie a feketepiacon.

2024. január 30. 12:26
null

Nagy felháborodást váltott ki, hogy rengeteg magyar futballszurkoló jegyigénylését elutasította az európai szövetség (UEFA). A nyári, németországi Európa-bajnokság csoportmérkőzéseire előzetesen regisztrálóknak csak egy kisebb hányada kapott pozitív visszajelzést, azaz több tízezrek álma foszlott szerte. „Törvényszerű”, hogy nem nyugszanak bele a helyzetbe a drukkerek, a nyerészkedők pedig dörzsölhetik a tenyerüket.

Ezt is ajánljuk a témában

A veretlenül kijutott magyar labdarúgó-válogatott az első csoportmeccsét Kölnben játssza Svájc ellen, majd következik két stuttgarti találkozó Németország és Skócia ellen. A kölni stadion hivatalos befogadóképessége 47.000 fő. A stuttgarti stadioné 50.000 néző. Ehhez képest a két csapat szurkolótábora az UEFA-n keresztül az első három csoportmeccsre 10-10 ezer jegyhez jut. Ez azt jelenti, hogyha minden egyes jegyet megvesznek, akkor Kölnben 27.000, Stuttgartban 30.000 szék marad „üresen” – írja az Origo, amely úgy számol: a kölni stadion befogadóképességének 57 százalékában, a stuttgarti aréna esetében a befogadóképesség 60 százalékában lesznek „semleges” nézők a helyszínen.

„Ugye ez az, amit senki sem hisz el. Már csak azért sem, mert a korábbi tornákon ugyanezt volt a metódus, mégis az UEFA által megadott limitnél jóval több magyar néző lehetett ott a meccseken. 

Ez viszont csak akkor lehetséges, ha a „semleges” jegyek olyan emberekhez kerülnek, akik aztán továbbértékesítik a belépőket. 

Hogy milyen áron? Ebbe már nem szól bele az UEFA” – írja a lap.

Ahogy sejteni lehetett, be is indult a jegyüzérkedés. Az UEFA tájékoztatása alapján a csoportkörös mérkőzésekre egységesen 150 euróba (kb. 57 ezer forintba) kerültek a második kategóriás jegyek.

A svájciak elleni csoportmeccsre 175 ezer forintért kínálnak egy második kategóriás belépőt: nem szégyellik a háromszorosát sem elkérni az eredeti jegyárnak.

Vegyesek a reakciók, vannak, akik az illető édesanyját emlegetik, van, aki egyszerűen „Kereslet-kínálat” összefüggéssel magyarázza a kialakult helyzetet, akad, aki az adóhatóságot emlegeti.

Félig-meddig humoros vélemények is olvashatók a Trollfoci Facebook-oldalán, ez egyik költői kérdés formájában: „Ebben benne van a repjegy és a szállás is?

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közzétette, milyen érdeklődésre tartottak számát az igénylések alapján Szoboszlai Dominikék Eb-csoportmeccsei. Eszerint hihetetlenül lázba hozta a szurkolókat Marco Rossi sorozatban a harmadik kontinenstornájára készülő együttese.

Az MLSZ kérésére az UEFA elküldte a csoportmeccsekkel kapcsolatos jegyinformációkat. Óriási volt a magyar érdeklődés:

 a kölni magyar meccsre több mint 400 000, a stuttgarti magyar meccsek mindegyikére több mint 500 000 jegyigénylés érkezett hazánkból” 

– írta az MLSZ hivatalos Twitter-oldalán.

Nyitókép: MTI/Beliczay László

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. január 30. 13:33
Lószar és veréb esete.
Egyszeriember
2024. január 30. 13:06
A jegyüzérek aljas férgek (hogyhogy nekik mindig van sok eladni való jegyük?), de az se normális, aki képes nekik ennyi pénzt kifizetni a jegyekért. Nem mellesleg, amíg lesznek ilyen vásárlók, mindig lesznek kínálók is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!