Óriási botrány jöhet – csalás történt a Real Madrid meccsén?

2024. január 22. 15:06

„Valaki eldöntötte, hogy itt ma mi nem nyerhetünk” – fogalmazott az Almeíra védője, Marc Pubill, miután a két együttes bajnoki meccsén a királyi gárda Carvajal 99. percben szerzett góljával nyert.

2024. január 22. 15:06
Jude Bellingham of Real Madrid CF is gesturing during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and Granada CF at Estadio Santiago Bernabeu in Madrid, Spain, on December 2, 2023.

„Valaki eldöntötte, hogy itt ma mi nem nyerhetünk” – fogalmazott a legutóbbi Real Madrid elleni meccsüket követően az Almeíra játékosa, Marc Pubill. A Nemzeti Sport cikke szerint a klub edzője és játékosai keményen bírálták a játékvezetést, miután

 a blancók Dani Carvajal 99. percben szerzett góljával fordítottak, és nyerték meg a két együttes hétvégi mérkőzését. 

Pedig a spanyol élvonalbeli labdarúgóbajnokság (La Liga) utolsó heléyn álló, a 21. fordulót követően is nyeretlen együttes kiválóan kezdte a mérkőzést, hiszen alig telt el egy perc mire vezetést szereztek, a félidőben pedig két góllal vezettek. A második játékrészben azonban a Real Jude Bellingham és Vinícius Júnior góljainak köszönhetően egyenlített, Dani Carvajal 99. percben rúgott góljával pedig megnyerték a meccset. 

A mérkőzésen mindkét együttest megfosztotta egy-egy góltól a játékvezető – az Almeíra találatát szabálytalanság, a Real Madridét pedig les miatt érvénytelenítette. 

A vendégcsapat edzőjét Gaizka Garitanót a 97. pecben kiállította a bíró.

 Érthető, hogy a menedzser nagyon dühös volt a meccset követően. „Nincs mit mondanom. Látták a meccset. A véleményem haszontalan. Aztán még minket büntetnek meg. Sok döntés ellen tiltakoztam, de nem mondtam semmit, nem tehettem mást” – mondta Garitano. A vendégek középpályása, Gustavo Melero pedig úgy fogalmazott, „Ma kiraboltak minket. Ami ma történt, túlmegy minden határon”. 

A nyilatkozatokra válaszolt a győztes gólt szerző Carvajal, aki azt mondta, „Ha nyugodtan végignéz minden jelenetet, láthatja, hogy rendben voltak a játékvezetői ítéletek. A videobíró segít igazságosabbá tenni a labdarúgást”

Az Almeíra hivatalos X-oldalán ezzel a rövid szöveggel kommentálta a történteket: „Ne várja tőlünk, hogy közzétesszük a meccsről szóló beszámolót. Több mint egyértelmű az egész.”

Ön mit gondol, jogos volt a Real győzelme? Kérjük mondja el véleményét kommentben! Itt megtekintheti a mérkőzés összefoglalóját: 

A Real ezzel ideiglenesen az élre került a bajnoki tabellán, ám a La Liga meglepetéscsapata, a Girona, az ifjú, mindössze 19 éves magyar hátvéddel, Yakobishvilli Antallal a csapatban nyert a Sevilla ellen, így visszaszerezték a bajnokság vezetését. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. január 22. 20:42
Sanyi72 Miféle csalás? A var jó döntéseket hozott. A realtól is vett el gólt. Annyi igaz,ha nincs var,valószinű,nyer a kiscsapat. Így meg észrevettek minden szabálytalanságot. Ennyi. ------------------- Az értelmi fogyatékosoknak ennyi. A csalás az csalás, mindegy ki követi el. A madrid érvénytelen gólokkal győzött. És ez nincs rendben.
Temeráf
2024. január 22. 19:46
Nincs még egy csapat a világon amelyik ennyi bírót megvett! Ezt a csapatot mindenki útálja, csak az nem aki neki szúrkol!
Sanyi72
2024. január 22. 18:19
Miféle csalás? A var jó döntéseket hozott. A realtól is vett el gólt. Annyi igaz,ha nincs var,valószinű,nyer a kiscsapat. Így meg észrevettek minden szabálytalanságot. Ennyi.
Roadkill
2024. január 22. 16:03
ezt a meccset addig kellett játszatni amíg a real gólt nem rúg, ha nincs a gól a 99 percben még mindig tartana
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!