Meglopták Orbánékat – legalábbis a német sajtó szerint

2024. február 14. 20:18

Még a Real Madrid játékosa szerint is szabályos volt a Lipcse „vezető” gólja, amit nem adtak meg. És ön mit gondol? Szavazzon!

2024. február 14. 20:18
Lipcse, 2022. október 24.
Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa a csapat lipcsei sajtóértekezletén 2022. október 24-én, a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport 5. fordulójában játszott mérkőzés előtti napon.
MTI/EPA/Martin Divisek

Gulácsi Péterrel a kapuban és Willi Orbánnal a védelemben egygólos vereséget szenvedett kedden az RB Leipzig a Real Madridtól. A lipcseiek azonban joggal reklamáltak, hiszen a bíró nem adta meg a mérkőzés 2. percében szerzet góljukat, amellyel ők szerezték volna meg a vezetést. Pedig a találat szabályos volt, hiszen bár a bíró indoklása, miszerint Benjamin Heinricks lesen volt, megállja a helyét, csakhogy neki semmi köze nem volt az akcióhoz és Sesko góljához. 

Az esetről az Index számolt be részletesen, és a cikk megemlíti, hogy 

még a Real Madrid középpályása, Toni Kroos is elismerte, hogy a lipcsei együttes gólja szabályos volt.

A mérkőzésen – mint a Bajnokok ligája találkozókon mindig – videóbíró is működött, mégsem változtatták meg az ítéletet. Ez már a sokadik eset, hogy a Real Madrid mérkőzésein a VAR-ellenőrzések után (visszafogottan fogalmazva) megosztó – és jellemzően a madridi klubnak kedvező – bírói ítéletek születnek, és ebből sokan érdekes következtetéseket vonnak le.

Ezt is ajánljuk a témában

Most is így lett, de Kroos – besületére váljon – nem próbálta meg védeni az ítéletet, hanem őszintén elmondta a Leipziger Volkszeitung riporterének, hogy ez bizony gól volt. „Das war ein Tor, hätte man geben müssen. Da finde ich keine Argumente. Es hätte in beide Richtungen gehen können, sind wir ehrlich.” – azaz 

„Ez vitán felül gól volt, meg kellett volna adni. Legyünk őszinték, (a mérkőzés) mindkét irányban alakulhatott volna”

 – fogalmazott. 

Tehát a Real játékosa is elismerte, hogy a játékvezető ellenfelüknek nem aodtt meg egy szabályos gólt – vagy, ahogy a Bild vonatkozó anyagának felcímében áll, „a játékvezető ellopott egy gólt” az RB Leipzigtól.  

De a spanyol Mundo Deportivo is hasonlóan kritikus volt a játékvezetőkkel, ugyanis „Micsoda botrány! Érthetetlen módon érvénytelenítették a Leipzig vezető gólját” címmel számoltak be az esetről. A barcelonai Sport pedig tömören úgy kommentálta az esetet, hogy „A VAR Európában is segíti a Madridot”.  Mateu Lahoz, a neves, visszavonult spanyol játékvezető pedig egy televízió kérdésére így fogalmazta meg véleményét: „Ennek nem lenne szabad megtörténnie. A pályán tévedhetsz, de a VAR-t azért találták ki, hogy ezeket a tévedéseket helyrehozza. Ez őrület. Szerencsére a spanyol csapat javára. 

Őrület, hogy megsemmisítették ezt a gólt. Ez nem futball!”

Gulácsi Péter, aki Willi Orbánnal együtt végigjátszotta a meccset, a mérkőzést követően a konkrét esetre nem tért ki, a Real győzelmét pedig így értékelte, hogy a második félidőben nyílt volt a meccs, amelyet egy szerencsés gól döntött el. a magyar kapus szerint jól játszottak, és biztosan nem voltak rosszabbak ellenfelüknél.

A Real mestere, Carlo Ancelotti, a Real Madridszerint kapusát „egyértelműen meglökték, így zavarták” azaz helyes döntés született. A Lipcse edzője, Marco Rose viszont úgy vélte, hogy „Nem les vagy szabálytalanság volt, hanem gól”.

De nézzék meg az esetet, és dötsék el önök, hogy valóban szabályos gólt vett-e el a bíró Gulácsiéktól (szavazás a videó alatt)! Íme:

Ön szerint szabályos volt az RB Leipzig gólja


Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryanwolf
2024. február 14. 22:12
Meglopták Orbánékat "MINDEN FELCSÚTINAK MINDEN HAZAI MÉRKŐZÉSÜNKRE A BELÉPÉS INGYENES!" Hacsak így nem.)
Akitlosz
2024. február 14. 21:26
"Meglopták Orbánékat" Már megint hazudik a cikkcímadó ember. A cikknek semmi köze címéhez. Az egy focimeccsről szól, nem bűntényről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!