Úgy tűnik, Szoboszlai klubja nyerésre áll egy nagyon fontos versenyben

2024. február 24. 17:14

Ez most nem a bajnoki versengésről szól, de nagyon komoly a tét.

2024. február 24. 17:14
A Liverpool FC címere

Azóta, hogy Jürgen Klopp pár hete bejelentette, hogy az idény végén távozik a Liverpool csapatától, folyamatosan a találgatások, hogy vajon ki lehet Szoboszlai Dominikék új edzője. Természetesen a klub is teljes erőbedobással keresi a német szakember utódját, több trénert is emlegetnek potenciális célpontként, de a közvélekedés szerint egyértelmű ki a favorit.

A hírek szerint a Liverpool első számú célpontja az első komoly klubjával jelenleg történelmi siker kapujában álló Xabi Alonso

A 42 éves, játékosként egyszeres világbajnok és kétszeres Európa-bajnok tréner 2004 és 2009 között öt évig volt a Liverpool FC játékosa, és tagja volt a vörösök 2005-ös isztanbuli Bl-döntőben az AC Milan ellen emlékezetes győzelmet arató csapatának, és máig óriási szeretet övezi a vörösök szurkolói körében. Ez persze önmagában nem volna elég ahhoz, hogy esélyes jelölt legyen a Liverpool menedzseri tisztségére, de 

Alonso mostanra bizonyította, hogy edzőként is óriási potenciál van benne.  

A spanyol 2022-ben lett a német Bayer Leverkusen edzője, már első szezonjában az elődöntőbe jutott az Európa-ligában, és a 6. helyen végzett a Bundesligában. Ma pedig, másfél évvel kinevezését követően, a 23 fordulót követően veretlenül (19 győzelem mellett 4 döntetlent játszottak a Gyógyszergyáriak) vezeti a német elsőosztályú labdarúgóbajnokságot a Bayer Leverkusen, amely a gyengélkedő Bayern előtt története első Bundesliga-győzelméért küzd. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool vagy a Bayern nyeri a versenyt Xabi Alonsóért?

Egy ilyen teljesítmény természetesen számos klub vezetésének figyelmét felkelti, és akár nyer végül a Leverkusen, akár nem, Xabi Alonso valószínűleg a legjobb állásajánlatok közül válogathat nyáron. Persze a spanyol tréner az erre vonatkozó kérdésekre az ilyenkor szokásos, kötelezően diplomatikus panelekkel válaszolt, és elmondta, hogy „szerződés köti jelenlegi klubjához, ahol nagyon boldog”, de ez a nemzetközi labdarúgásban legfeljebb azt jelenti, hogy „még nem döntöttem el”

A Xabi Alonsóék nyomában loholó, és belső válsággal küzdő Bayern München szintén edzőt keres, hiszen biztos, hogy Thomas Tuchel legfeljebb nyárig marad a klub kötelékében (bár, amennyiben így folytatja a csapat, és szombaton vereséget szenved Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, a Lipcse ellen, lehet, hogy addig sem). 

A hírek szerint a bajorok is Alonsót szeretnék megszerezni a kispadra, ezért nagy verseny alakulhat ki a Liverpool és a Bayern között. 

Bár a spanyol tréner a müncheni egyesülethez is kötődik, hisz labdarúgó-karrierjét itt fejezte be, úgy tűnik, ha választania kell, most nem a Bayern mellett tenné le a voksát. Német sajtóinformációk szerint Xabi Alonso részletesen kielemezte a Bayern München jelenlegi helyzetét és komolyan kételkedik benne, hogy a szurkolói zavargások és belső ellentétek terhelte Bayern lenne-e a legjobb választás edzői karrierje szempontjából. Leverkuseni klubhírek szerint nem szeretne belekeveredni a „Bayern-káoszba”, ezért vagy marad Leverkusenben, vagy Liverpoolba költözik.

Persze sok egyéb mellett az is szempont lehet, hogy esetleg nem szeretné megsérteni jelenlegi egyesülete drukkereit, ezért inkább nem egy másik német klubhoz szerződik. Szoboszlai Dominik egyesülete tehát bizakodhat, hogy megnyeri a Xabi Alonsóért zajló versenyt, erre utal egy, az edző diplomatikus megszólalásai közt elejtett félmondat, miszerint „természetesen álmodoztam, róla, hogy a Liverpool edzője leszek”.

Persze mindezt pillanatok alatt felboríthatja a Real Madrid, ahol Xabi Alonso labdarúgó-karrierje jelentős részét töltötte, és amelynek utánpótláscsapatánál kezde meg edzői pályafutását, ugyanis amennyiben a blancók is beszállnak a versenybe, ki tudja, mi lesz a vége... 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Peter Byrne – PA Images

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!