Így duzzogott Mbappé a kispadon, lecserélése után (fotó)

2024. március 02. 20:57

A francia támadót 45 percet követően cserélte le Luis Enrique – nem volt éppen boldog.

2024. március 02. 20:57
Poissy, 2023. október 24.
Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a csapat edzésén Poissyben 2023. október 24-én, az AC Milan ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott mérkõzés elõtti napon.
MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A Eurosport cikke szerint Kylian Mbappé nem vette épp jó néven, hogy jelnlegi edzője, Luis Enrique már a félidőben lecserélte őt a Paris Saint-Germain legutóbbi Monaco elleni mérkőzésén. Először mindenki sérülésre gyanakodott, de a tréner a mérkőzést követően kijelentette, erről nincs szó, az ő döntése volt a váltás. „Száz százalékig edzői döntés volt. 

Előbb vagy utóbb hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy Kylian nélkül játszunk. 

Ez az én döntésem volt, amit a csapat érdekeit szem előtt tartva hoztam meg”mondta a L'Equipe-nek Luis Enrique a Monaco elleni 0-0-s döntetlent követően. 

A spanyol tréner ezzel egyértelműen arra utalt, hogy a játékos évekig tartó huzavonát követően a nyáron szinte biztosan távozni fog a párizsi klubtól. A spanyol sportnapilap, a Marca információi szerint Mbappé már jó ideje aláírt a Real Madridhoz, és csak idő kérdése, hogy mikor jelentik be. Luis Enrique kijelentése gyakorlatilag egyértelművé tette, hogy a párizsi klub lezártnak tekinti az ügyet. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lépés pedig szimbolikus is, hiszen jelzi, hogy a játékos uralma itt véget ért. Mbappé mostanáig zsarolhatta a klubot, amely kedvében akart járni, hogy maradjon, de ennek vége, az edző mostantól bármikor lecserélheti, amennyiben az a csapatnak jobb. A Euorsport szerint a csere üzenetértékkel bír, hiszen Enrique megtehette volna, hogy tíz perccel később cseréli le például a közelgő Bajnokok Ligája mérkőzésre hivatkozva, de mégsem ezt tette. 

Mbappé mindenesetre érthető módon nem örült neki, hogy lvették a pályáról, és ezt a lelátón ülő labdarúgóról készült felvételen is tökéletesen látszik. 

Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­ö­s­­ ­­­l­­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­r­­­n­­a­k­­­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
HunCsz
2024. március 03. 02:09
Makaroni szalad megvigasztalni egy nagy szájba durranással. Lehet, hogy ezért akarja oroszországot lerohanni, hogy bevágodjon a kis drurci mabbapénél?
hlaci83
2024. március 02. 22:08
Banánt nem próbáltátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!