„Szoboszlai és Sallai el tud dönteni egy mérkőzést” – Dárdai a válogatott EB-esélyeiről

2024. március 25. 07:06

A berliniek vezetőedzője exkluzív interjút adott.

2024. március 25. 07:06

Nyitókép: Földházi Árpád

A sportal.hu arról ír, hogy Dárdai Palkó után Dárdai Márton is bemutatkozott a magyar válogatottban, a Hertha 22 éves védője a pénteki, Törökország ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen ölthette először magára a címeres mezt. Most édesapjával, a korábbi 61-szeres válogatott Dárdai Pállal, a berliniek vezetőedzőjével beszélgettek.

„Jó érzés töltött el, amikor láttam, hogy Marci beáll, de – remélem, nem ért félre senki – nekem, nekünk ez a normális. Mi a futballban nőttünk fel, én hároméves korom óta az öltözőben vagyok, sok mindent megéltem már. Jár a gratuláció egyébként Marci édesanyjának is, mert csodásan felnevelte őt is. A három fiúnk közül kettő, Palkó és Marci már játszott a magyar válogatottban, szerintem ez nem rossz arány” – mondta a büszke édesapa.

Viccesen hozzátette: „Amikor a lefújást követően beszéltem vele, 

gratuláltam is neki, de hozzátettem, hogy ezt ossza be, mert legközelebb a huszonötödiknél fogok.

 Úgy gondolom, akkor vallhatja magát valaki stabil válogatottnak, ha legalább huszonötször magára ölthette a címeres mezt, addigra szert tesz annyi rutinra, amennyi ezen a szinten kell.”

Dárdai Pál hangsúlyozta: Márton ma már ott tart, hogy a Hertha egyik meghatározó játékosa, a német korosztályos válogatottban lejátszott mérkőzések is nagy hasznára váltak – amit eddig megélt a pályán, már tudja kamatoztatni. 

„Marco Rossi a legjobb pillanatban tette be a válogatottba. 

Amikor a szövetségi kapitány decemberben Berlinben járt, mindent megbeszélt Marcival – teljesen egyenes és korrekt volt így ez a történet” – osztotta meg.

Az Eb-esélyekről elmondta: „Szombaton megnéztem a Franciaország–Németország meccset, azt láttam, hogy  amíg nekünk van egy Szoboszlai Dominikünk és Sallai Rolandunk, addig a németnek van egy Jamal Musialájuk és Florian Wirtzük. Van egy, sőt két jó kapusunk, a védelmünk rendben van, és 

Szoboszlai és Sallai személyében van két olyan topjátékos elől, aki adott esetben el tud dönteni egy mérkőzést.

 Lényeges, hogy az Eb-ig ne sérüljön meg senki, ha mindenki bevethető lesz, egy jó felkészüléssel, remek formával és némi szerencsével sok mindent el lehet érni…”
 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolmacs-0
2024. március 25. 08:58
Dárdaival tiszteletlenség szakmai dolgokban vitatkozni (nyilván nem vagyunk egy szinten), de az a kitétel, hogy "a védelmünk rendben van" szerintem túlzás, ha játszik Vili O, akkor még úgy ahogy stabil a hátsó alakzat, de nélküle nagyon gyenge a védelem, Szalai és Lang sem egy labdazsonglőr, Balogh és Dárdai beépítéséhez pedig még idő kell, mindent elmond egyébként a valós helyzetről az, hogy Szoboszlainak kell hátrajönnie ahhoz, hogy ki tudjuk hozni a labdát...
chief Bromden
2024. március 25. 08:47
A középpályát nem "dicsérte", ott még szerinte is lenne változásra szükség?
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. március 25. 07:57
Bravó, Dárdai Pál! Remekül helytáll családapaként és edzőként egyaránt. Focistaként Ő volt az, aki karrierje során többet hozott ki magából, mint ami benne volt! Nála nem az merült fel - mint mondjuk Détárinál vagy Törőcsiknél - hogy mit érhetett volna el. Hanem az, hogy hogyhogy annyit ért el el, mint amennyit elért. És nem keveset ért el focistaként is! Bravó Pali!
akkor ki
2024. március 25. 07:44
ezt a kibaszott kurvát miért nem lehet innen örökre kidobni????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!