A szocialisták semmit nem gondoltak komolyan

2010. szeptember 03. 12:21

Az MSZP terézvárosi jelöltjei között gyanúsított, kompromittálódott politikusok vannak. Interjú.

2010. szeptember 03. 12:21
hvg.hu: Az előző két ciklus botrányos ügyei kétségtelenül a Fidesz malmára hajtják a vizet a terézvárosi választásokon is. Ezzel együtt kisebb csodaszámba menne, ha itt is győznének, tekintettel arra, hogy a kerület lakossága hagyományosan baloldali és liberális érzelmű.

H.Zs.: Azt tapasztaltuk, hogy megváltozott a közhangulat. Minden pénteken és szombaton kinn vagyunk a Hunyadi téri piacon, gyűjtjük a kopogtatócédulákat és beszélgetünk az emberekkel. Nem hiszem, hogy ez egy »megrögzötten« balliberális kerület, legalábbis az elmúlt választások ezt mutatták. A márciusi időközi önkormányzati választáson a jelöltünk elsöprő fölénnyel nyert, és a parlamenti voksoláson is kiemelkedő eredményeket értünk el. Ez annak is köszönhető, hogy az utóbbi nyolc évben kormányzó szocialista-szabaddemokrata vezetés lejáratódott, és a városrészről mindenkinek már csak ingatlanbotrányok jutnak az eszébe. Ám nem okultak ebből, az MSZP mostani jelöltjei között ugyanis gyanúsított, kompromittálódott politikusok vannak. Másfelől pedig a választási programunk előremutató javaslatokat tartalmaz a kerület problémáinak a megoldására, így nagyon bizakodó vagyok.

hvg.hu.: Ön nyilvánosan kifogásolta, hogy gyanúsítottakat indít az MSZP. Milyen alapon?

H.Zs.: Júliusban nyílt levelet írtam Mesterházy Attilának, azután, hogy megválasztották a szocialisták elnökének, és a párt teljes megújulását ígérte. Azt kértem tőle, hogy ne Verók Istvánt és Hatvani Csabát, illetve azokat a szocialista képviselőjelölteket indítsa az önkormányzati választásokon, akiket a rendőrség meggyanúsított. Jelenleg ugyanis a szocialisták által indított tíz egyéni jelöltnek több mint fele gyanúsított »nagy értékben elkövetett hűtlen kezelés« vádjával. Kértem, hogy a helybeli szocialisták közül jelöljenek másokat, akik eddig nem kompromittálódtak. Mesterházy Attila azonban nem válaszolt a levelemre, holott már udvariasságból is reagálnia kellett volna. Hallgatását beszédesnek tartom, úgy tűnik számomra, hogy a Terézvárosban a szocialisták semmit nem gondoltak komolyan, nem vonták le az elmúlt két ciklus tanulságait.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felföldi Csaba
2010. szeptember 03. 18:39
Szerintem Verók urnak a feje sem fog fájni, persze csak akkor, ha majd kijön a sittről. Ó ugyanis hatalmas rutinra tett szert az ingatlan bizniszben. Legfeljebb ingatlanvigéc ként, vagy ami még jobb spekulánsként fogja morzsolgatni a hátralévő éveit.
szonja91
2010. szeptember 03. 16:41
Az összes szocialista benne volt valami ügyben, mindegyiknek a börtönbe lenne a helye!
hogyne
2010. szeptember 03. 16:00
Én soha, senkire nem hittem azt (még a nácikra és a kommunistákra sem), hogy tényleges, pusztító szándék vezérli, de az MSZP-nél már többször elgondolkodtam a dolgon.
terézvárosi
2010. szeptember 03. 14:28
Én már nagyon várom, hogy Verocchio eltakarodjon a kerületből. És még: kissé szkeptikus vagyok a női politikusokkal kapcsolatban, de ez a kiállás megnyerő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!