Inkább itthon szexeljen a gyerekem, a szomszéd szobában

2011. július 05. 10:14

Jobb, ha a gyerek otthon szexel, engedéllyel iszik, ha fizetjük az óvszert, veszünk normális minőségű piát a fesztiválra és nincs büntetés a drogozásért sem.

2011. július 05. 10:14
Kádár Mónika
Life & Style

„Természetesen tisztában vagyok a szex, a drog és alkohol veszélyeivel. Ezért, bár tiltani nem tudom és nem is akarom, magát a folyamatot nagyon is szeretném ellenőrizni. Vagy mondjuk inkább úgy, minőségbiztosítani, csökkenteni a kockázatot. Ez pedig egyetlen módszerrel lehetséges, ha tudom, mikor, mi történik a gyerekeimmel. A kamaszkor beköszöntével azonban a szülők jelentős jelentős hányada kimarad az információáramlásból. Egy részüknek a gyerek egyszerűen nem mond el semmit, mert tudja, vagy sejti, hogy úgyis csak tiltás, büntetés lenne belőle. Más részük tudatosan lép ki a kommunikációból, mert kínosnak, kényelmetlennek találja a szexről, drogról, piáról szóló beszélgetéseket. Nem tudom eldönteni, melyik az ostobább szülői viselkedés, de az biztos, hogy mindkettő eredménye azonos: a gyerek magára marad. És nem tud, nem mer felnőtthöz fordulni, amikor késik a menstruáció, hallucinál vagy már két órája hány a vécében.( ...)

Ezért jobb, ha a gyerek otthon szexel, engedéllyel iszik, ha fizetjük az óvszert, veszünk normális minőségű piát a fesztiválra és nincs büntetés a drogozásért sem (mármint szülői). És közben folyamatosan hangoztatjuk, mennyivel fontosabb a párkapcsolat a szexnél, és megfelelő módon elmagyarázzuk neki az alkohol és a drog veszélyeit - közhelyek nélkül, őszintén. Esetleg példát is mutathatunk fentiek tekintetében, elég jól működő módszer hosszú távon, de érdemes korán elkezdeni. Ám aki azt hiszi, pusztán tiltással bármit is megakadályozhat, annak valódi terrort kell alkalmaznia és még akkor sem lehet biztos az eredményben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grotex
2011. október 26. 20:28
De valaki mondja már meg, hogy mit csináljak az oregánóval, hogy drog legyen? Szívjam el pipában? Főzzek belőle teát? (Figyelj rám! Soha ne drogozzál! Mert a drog az rossz, rossz, nagyon rossz, tehát soha ne drogozzál!)
atila68
2011. július 06. 10:26
Kedves Kádár Mónika! Ön valamit nagyon elkúrt. Nem kicsit. A lányom iszik. Mértékkel, ésszel, és én tudom, hogy nem hazudik. Azért tudom mert a lányom, és ilyen a kapcsolatunk. Mi tettük ilyenné, ergo nem kell ellenőriznem. A lányom nem szexel. Szexelni azok az ostobák szexelnek akik nem tudják mit jelent egy párkapcsolat, és azon belül a testiség. A lányomnak van barátja - nem pasija -, hogy mit tesznek, és hogyan a magánügyük, megjegyzem ha eddig nem sikerült vele tisztáznia merre hány méter, és magának kell megvennie az óvszert a lánya/fia helyett akkor valamit nagyon elkúrt. A lányom nem drogozik. Mert a drog rossz. Értve? Ezt 4 éves kora óta tudja. Egyszóval kedves Kádár Mónika, ön gyárthat elméleteket de az elmúlt tíz évet elkúrta. Nem kicsit.
peninsulavaldes
2011. július 06. 09:16
Az biztos, hogy tiltással semmit sem tudunk megakadályozni. Példamutatással igen. Ha nemcsak beszélünk a normális polgárin életről.
Para Celsus
2011. július 06. 09:11
"és nincs büntetés a drogozásért sem" - továbbá ha jön a furcsa szomszéd bácsi a felcsatolható műhímtagjával, és anális szexre akarja rábírni a gyereket, engedjünk neki! Különben sértenénk a szabad párválasztáshoz való jogait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!