Az eutanáziáról – liberális szemmel

2013. július 21. 16:28

Az ember szabadnak született, és joga van rendelkezni az élete felett. Éppen ezért támogatom a jól szabályozott aktív eutanázia intézményét.

2013. július 21. 16:28
Bősz Anett
A Liberálisok blogja

„A Semmelweis Egyetem honlapjának közleménye szerint mindössze évente öt-hat alkalommal kerül arra sor, hogy egy beteg, vagy cselekvőképtelen beteg hozzátartozói kérjék egy intenzív osztályon fekvő kezelésének leállítását. Feltehetően kivételes esetek volnának azok a terminális állapotban levők, akik kérvényezik, hogy orvos tevőlegesen vegyen részt életük kioltásában.

Lehet keresztény értékek mögé bújni válaszadáskor, amikor felmerül az eutanázia kérdése, esetleg azt remélni, hogy az aláírásgyűjtés nem ér célt, és a parlamentnek sosem kell beszélnie a témáról, azonban kétségkívül alig van ember, akivel nem fordult még elő, hogy ránézett az egykor életerős édesanyjára, édesapjára, nagyszülőjére, vagy barátjára, és csak a szenvedést látta a szemében. No meg azt: csont sovány, magatehetetlen testbe kényszerülve fekszik az, aki egyszer egy egész családot vitt a hátán. Tőlük legtöbbször csak annyit hallunk: »nagyon várom a végét.«

Az ember szabadnak született, és joga van rendelkezni az élete felett. Éppen ezért támogatom a jól szabályozott, visszaélésekre nem lehetőséget adó, aktív eutanázia intézményét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 361 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. július 22. 14:48
"Az eutanáziáról – liberális szemmel" Ami egy kisebbségi nézőpont, tehát lőtéri kutyát. Se.
mustármag
2013. július 22. 08:07
Gyilkosság. A szervkereskedelemben érdekeltek?
fogd a pénzt és kuss
2013. július 22. 08:04
azért vagy gusztustalan hülye picsa mert azt hiszed,h te mit LIBERÁLIS képviseled az egyedül helyes álláspontot. hülye picsa vagy mert lenézed a keresztényeket azt gondolog minden "álszenteskedõ" ugyan azt gondolja és hülye elõítéletes picsa vagy mert magyar liberális vagy.. és ezt is politikai alapon akarod elintézni.
hihhaa
2013. július 22. 07:51
Nehéz kérdés. Azt gondolom, hogy tisztelni és szeretni kell az életet, de bizony van olyan betegség, ahol az ember el tud addig jutni, hogy túl akar lenni az egészen. Az aktív eutanáziával az a bajom, hogy akárhogy szabályozzuk, nem lehet tisztán saját döntés, mindenképpen befolyásolják a döntést az ember szerettei. Ebben az irományban is az szerepel, hogy " ránézett az egykor életerős édesanyjára, édesapjára, nagyszülőjére, vagy barátjára, és csak a szenvedést látta a szemében...", amiből az érződik, hogy a tisztelt szerző könnyebbülne meg, ha rokona véget vetne szenvedésének. Szerintem nem lenne jó, ha emberek azért öletnék meg magukat, mert rossz őket betegnek látni. Ezen kívül ilyen betegségeknél van, hogy egyik nap borzasztóan szenved a beteg, másnap kicsit könnyebb. Lehet, hogy másnap megbánná a döntést, ami visszavonhatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!