Az úszóérem sötét oldala

2013. október 07. 10:19

Kevés olyan öklendetes médiakampány volt ebben az országban valaha, mint a Szepesi Nikolett könyvét övező bulvárhadjárat.

2013. október 07. 10:19
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Nevem Senki

Kevés olyan öklendetes médiakampány volt ebben az országban valaha, mint a Szepesi Nikolett könyvét övező bulvárhadjárat. Gyomorforgató volt látni azt a szemérmetlen élvezetet, amellyel a sajtó rosszabbik fele Szepesi testnedveiben fürdőzött, az pedig, hogy az esetek többségében még csak nem is tudtak a farkakhoz neveket rendelni, kifejezetten szánalmassá tette az egész spermahajhászatot. Ami történt, jobb helyeken még bulvárbotránynak is kevés, abból gyártottak címlapot hétről-hétre, hogy egy egykori élsportolót sok más élsportoló dugott. Szepesi névtelen szeretői talán elmentek, de ezek az érdektelen sztorik még napi pletykának se.

A közvélemény persze hisztérikusan reagált. A bulvárzabáló zombik úgy érezték, hogy végre tényleg beleshetnek valakinek a hálószobájába, a mennyit fogyott, kivel jár, mikor házasodik és hol nyaral tematikát elunva végre lábujjhegyre ágaskodva leskelődhetnek anélkül, hogy a környék kukkolóiként magukat is pletykák céltábláivá tennék. A normálisabbja döbbenten konstatálta, hogy nem kell többé a nyuszilapos pinavillogtatás, már néhány dugós, nyalós, hason szétkenős sztori is kitermeli a celebséghez valót. Szomorú tény, de immár cáfolhatatlan, hogy messzebb jutsz pénzben és ismertségben az intimitásod kiárusításával, mint egy rakás magyar bajnoki címmel. A legnyomasztóbb azonban Szepesinek a bulvárfogyasztó nőstények sokasága által előadott hisztérikus agyba-főbe kurvázása, ami pusztán azért járt ki neki, mert tökéletesen megtestesíti a rémálmukat: azt a náluk fiatalabb és vonzóbb nőt, akivel a pasijuk alkalomadtán félrebaszik.

Csakhogy a számtalan förtelmes társadalmi vonatkozás mellett, az egész úgynevezett botránykönyv mélyén ott rejlik egy borzalmas emberi sors. Szepesi Nikolett nem egy démon, aki megrészegíti a férfiakat, aztán alattomosan a farkukra csúszik, nem egy szexistennő, akinek a lábai között orgazmuspetárdák durrannak, mindössze egy hétköznapi prosti, akit számtalan férfi megkúrt, csak ő a fizetségét nem direktbe kérte el, hanem most hívja le a számláról egy tételben. A prostituált mögött azonban fölsejlik egy szerencsétlen nő képe, aki a túlhajszolt szexualitásban próbálta megélni azt az intimitást és elismerést amelyre mindannyian vágyunk. A modern pszichológiának köszönhetően tudjuk, hogy ez a fajta szexualitás bizonyos lelki traumára vezethető vissza. Ennek ismeretében vajon mennyire etikus egy ilyen sérült emberhez úgy viszonyulni, hogy vagy megbasszuk vagy vásári látványossággá gyalázzuk, még ha ehhez élvezettel asszisztál is az öntudatlan nyomorult?

Egyre pontosabban formálódik szemünk láttára az egykor rejtett katlan, ahol a Szepesi Nikolettek születnek. Kicsi bácsira, az állítólagos pedofil gyúróra, aki manapság befolyásos kollégája, Hajdú Péter nadrágszára mellől végzi a megrontást, annak idején sok kis sportoló közt rábízták a tizenegy éves Nikit, a kanos masszőr pedig – Szepesi úszótársainak állítása szerint is – visszaélt az öltöző magányával és a gyerekek kiszolgáltatottságával. Miért csodálkozunk azon, hogy az, aki ilyen módon szembesült a szexualitással, nem képes érzelmi elköteleződésen alapuló párkapcsolatra? Miért lepődünk meg, ha képtelen betagozódni a normalitásba valaki, akit gyerekként nem védett meg az a társadalom, amelyik most se képes másra, mint perverz kíváncsiságra vagy képmutató szemforgatásra?

Szepesi Nikolett egész nyomorúságának mélyén pedig ott izzik az élsport kohója, ahol kíméletlen kezek tömegével kovácsolják fiatal emberek húsából és véréből az olimpiai aranyakat, hogy négy évente a fotelban terpeszkedve, sörrel meg cigivel a kezünkben büszkék lehessünk, hogy micsoda sportnagyhatalom vagyunk, aztán az aktuális miniszterelnök pár hétig az olimpiai hősökkel fotózkodhasson. Minden olimpiai arany mögött egy gyerek megnyomorított sorsa van, a legtöbbjükből pedig még csak érmes se lesz, „csak” Európa-bajnoki harmadik, mint Szepesi, amivel meg kitörölheti a seggét, mert azért nem jár élethosszig tartó járadék. Jár viszont vele elveszett gyerekkor, megnyomorított fizikum, valamint általános társadalmi közöny.

Tizenéves srácokat és lányokat olyan napi munkavégzésre kényszerítenek, amibe felnőtt emberek belerokkannának, természetes, hogy amikor egy lélegzetvételnyi időre kiszabadulnak ez alól az iszonyatos nyomás alól, megpróbálják teljes erőből bepótólni mindazt, amit elvettek tőlük. Így fulladnak az olimpai falu éjszakái alkoholos orgiákba, így lesz test és lélek szentségből, ami állítólag a sport alapja, a szex és a pénz gyalázata.

Amikor Szepesi arcába nézünk, ne merészeljünk pofákat vágni! Saját hazugságunk, képmutatásunk és perverziónk torz tükre ő egyetlen emberi sorsba zárva. Szepesi Nikolett a miénk. Legalább annyira, ha nem sokkal inkább, mint Egerszegi Krisztina.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2013. október 12. 11:37
Azért azoknak a pasiknak elég szar ízlésük lehetett.
hartnesz
2013. október 12. 11:37
Én inkább azt mondanám hogy Puzsér nem egy XXI. századi koordináta rendszerben értelmezi Szepesi Nikit. Ő erkölcsileg még a XX. században él, amikor az anyukák azon versenyeztek, hogy kinek a lányát "csinálják fel" később, és ennek fényében nem is nagyon világosították fel a gyereküket. Ahogy valszeg Nikinek sem magyarázták el, hogy mehet dugni de igyekezzen érzelmi alapon nyomulni.
Thasaidon
2013. október 12. 11:36
"öklendetes" :-D Azt hiszem, ezt a szót be fogom építeni az aktív szókincsembe.
tetigi
2013. október 09. 14:23
Puzsér: ha megmondanád végre, hogy most akkor mi a fasz van: - Niki egy bárcás kurva, - vagy Kicsi bácsi egy pedofil, fonnyadt vén fasz, - vagy az egész társadalom; a médiával és a fogyasztókkal, veled és velem: úgy szar, ahogy van. Amúgy (a magam részéről) hajlok erre az utóbbi változatra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!