A merengőkhöz

2015. június 01. 09:48

Annak, hogy a Miniszterelnökség nyílt pályázatot hirdet ismeretlen egyetemi hallgatók számára, két oka lehet. Elfogytak a rokonok és a haverok, vagy a Miniszterelnökség már az egyetemi évek alatt elejét akarja venni annak, hogy az elkövetkezendő években is Dunát lehessen rekeszteni a romkocsmák félhomályában merengő állástalan diplomásokkal.

2015. június 01. 09:48
Megyesi Gusztáv
Népszabadság

„Lázár miniszter egy partizán. Olyan végzettségeket preferál – közgazdász, szociológus, valamint nemzetközi kapcsolatok szak a Corvinuson –, amelyeket a kormány tán még a flippermúzeumnál is veszélyesebbnek tart a tudásalapú társadalomra nézve. Ahelyett – fűzhetnénk tovább a megkezdett gondolatot –, hogy jó példát mutatva a romkocsmáktól és az életformaszerű merengéstől tartózkodó víz- és gázszerelőtanoncokkal és bőrdíszműves-szakmunkásokkal venné körbe magát a Miniszterelnökségen; még a végén odajutunk, hogy klasszika-filológia szakot végzett bölcsészek, filozófusok, valamint a merengésre még náluk is hajlamosabb csillagászok lepik el a kormányzati pozíciókat.

De nem megyünk el ebbe az irányba, ugyanis egészen másfelé tart a honi káderpolitika. Hogy csak az Emberi Erőforrások Minisztériumának fennhatósága alá tartozó, az oktatási intézményeket irányító Klik gyakorlatára utaljunk, sokkal életszerűbb lett volna, ha olyan pályázókat keresnek miniszterelnökségi munkára, akiket a múlt héten rúgtak ki rendes állásukból a Miniszterelnökségről, de szívesen visszaveszik őket közmunkásként, természetesen az új státuszuknak megfelelő bérezéssel és erkölcsi megbecsüléssel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2015. június 01. 17:06
Ez így jó, így helyes! A balliberális kormányzás alatt NÉVRE szokták kiírni a pályázatokat. Már ha kiírták!
pkarcsi
2015. június 01. 16:21
Elhagyták neked azt vörösagyvizű anyádat,balfékes firkász.
GV0917
2015. június 01. 15:19
"Ketten vagyunk a szobában. Lenin meg én. Lenin mint mint fénykép Szobám falán......." Vlagyimir Majakovszkij- Vizionálta:Gézengúz Guszti...
Nielsen
2015. június 01. 12:21
Az ilyen barom faszoknak mint ez a Guszti hogy jön amúgy össze ennyi szar a papírján? Néphazugság szint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!