Erőszak

2016. április 11. 18:57

Nincs az az olimpiai bajnoki cím, amely megérné, hogy sokakat egy életre tönkretegyenek.

2016. április 11. 18:57
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Valószínűleg a magyar úszósport központivá váló szerepe lehet a magyarázata, hogy ez az eset fölkavarta az állóvizet, szinte mindenkit véleményalkotásra késztet. Hosszú Katinka viadala a szövetséggel, valamit Orbán Viktor személyes szerepvállalása a sportágban, sokkal erősebb fókuszt irányított a szereplőkre, amivel persze nem azt akarom mondani, hogy a csoportos erőszak esete túlzott figyelmet kapott. Ellenkezőleg: elképzelhető, hogy az imént említett előzmények nélkül el is sikkadhatott volna.

Jó, hogy nem így történt. Jó, hogy ha fél évszázaddal később is, de rá kell jönnünk: van mit meg- és kibeszélnünk az élsport fura (?) kulisszáiról. Persze nem az lenne a cél, hogy elriassza szülőket, szó sincs róla. De az feltétlenül, hogy a sport vezetői, az egyesületek és szakosztályok irányítói odafigyeljenek a nem is ennyire, de azért szélsőségesnek nevezhető jelenségekre. Hogy odafigyeljenek arra, ki az, aki alkalmas gyerekekkel, fiatal lányokkal való foglalkozásra, kik azok, akik képesek ügyelni a leendő sportolók pszichéjére; nincs az az olimpiai bajnoki cím, amely megérné, hogy sokakat egy életre tönkretegyenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. április 12. 15:16
És Nincs az a Népszava amelyik megérné, hogy tönkretegyétek.
BőröndÖdön
2016. április 12. 15:01
A Gyafinak is mennie kell!!
justiceforhungary
2016. április 12. 14:03
jó lenne már ha a társadalom számára is hasznos lennél és nem árasztanád a sok hülyeséget
trust
2016. április 12. 10:14
Mi ez a libsizés, mi ez az ocsmány szöveg? Ha a ti lányotokról lenne szó, vajon mit mondanátok? Teljesen mindegy számomra, hogy ki van most a kormányon, akkor ki volt kormányon, az is szégyellheti magát, aki ezek után a gyermekek közelébe engedte! Ha az én lányom lett volna, talán ma már nem élne Kiss!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!