Köszönjük, Soros György!

2017. július 10. 07:15

Nem tehetünk e percben mást, mint hogy példát merítünk Soros tevékenységéből, nem adjuk fel a nyílt társadalom eszméjét és reményeim szerint minél többen rögzítjük, leírjuk: Köszönjük, Soros György!

2017. július 10. 07:15
Horn Gábor
Horn Gábor
Népszava

„Ma a plakátokon ő a démon, a legnagyobb magyarjaink egyike, aki önzetlenül és rengeteget adott. Adta az óceánnyi forráson – hogy ezzel a finom képzavarral éljünk a mennyiség érzékeltetésére –, a lehetőségen túl a mintát is, a támogató-segítő polgár mintáját.

Aki akar, él azzal, amit a mintából tanulhatott. Adta a felelős polgár mintáját, aki gondolkozik az országok sorsáról és jobbá akarja azt tenni. Aki akar, él azzal is, amit ebből a mintából tanulhatott.

A plakátok sokakban sokféle mélységű fájdalmas képzettársítást idéznek. A szubjektív fájdalmai, félelmei miatt senki sem kritizálható, éppen, hogy illik más érzékenységére tekintettel lenni, még ha feltétlen mi nem is osztjuk azokat az asszociációkat, történelmi párhuzamokat, amelyek másoknak eszébe jutnak.

Magam csak végtelen undort érzek és megvetést a kormányzattal szemben. Emögött az ócska gyűlöletkampány mögött semmi nincs, csupán a kényszeres ellenségképzés, a tábort teljesítménnyel nem, csupán a közös gyűlölettel egyben tartani kívánó szánalmas hatalompolitika.

A gyűlölet most az egyik legnagyobb magyarra, egy kitűnő filantrópra irányul.

Mi, sokan, igen sokan, akik másként gondoljuk, nem tehetünk e percben mást, mint hogy példát merítünk Soros tevékenységéből, nem adjuk fel a nyílt társadalom eszméjét és reményeim szerint minél többen rögzítjük, leírjuk: Köszönjük, Soros György!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2017. július 11. 16:05
Azt még értem, hogy a zsidó Horn védi Sorost. De azt már nem, hogy Benjamin Netanyahu miért nem védi....? Már ők se tartanak össze?
makapaka2
2017. július 11. 08:44
Ez egy bukott SZDSZ-s hazug, minden pozitívumot nélkülöző szövege.
tango47
2017. július 10. 23:39
Ezt a kérdést megbeszélhetné Netanjahuval, amikor Orbánnál látogatást tesz (bár nem hiszem, hogy a közelébe engednék).
Skankhunt42
2017. július 10. 23:31
A galandféreg gyönyörû szimbiózisa a gazdatesttel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!