Sorsfordító esztendő küszöbén

2017. november 09. 13:49

2018-ban viszont nemzetünk, a magyar nemzet erejét kell felmutassuk.

2017. november 09. 13:49
Jakab Árpád
Magyar Idők

„Fontos, mondhatni sorsfordító esztendő áll az erdélyi magyarság előtt. Persze, szenvedésekkel, na meg örömökkel tarkított kicsi magyar világunkban minden nap fontos, minden nap meg kell küzdenünk a már kivívott, s még kivívásra váró jogainkért, céljainkért, álmainkért, 2018-ban viszont nemzetünk, a magyar nemzet erejét kell felmutassuk.

2018 december elseje Erdély elcsatolásának napja. Száz éve lesz annak, hogy Románia valóra váltotta nemzetállami ambícióit, ugyanakkor száz éve lesz annak, hogy elfelejtette a Gyulafehérváron tett nemes ígéreteit, s mi magyarok – etnikai kisebbségként – azóta is kénytelenek vagyunk elkeseredett harcot vívni identitásunk legapróbb morzsájáért is.

2018 viszont remek alkalom arra is, hogy hallassuk hangunkat, hogy megmutassuk, mit tettünk le az asztalra száz esztendő alatt, s hogy még mindig itt vagyunk, és itt is leszünk, hogy számon kérjük az ígéreteket. Ezt viszont csak úgy tudjuk elérni, ha egységesek vagyunk, ha nemzetben gondolkodunk, nem pártokban, s ha nem mondunk le önmagunkról, saját sorsunk alakításáról. Kossuth Lajost idézve »még mindent meg lehet menteni, veszve csak azon nemzet lehet, amely lemondott önmagáról.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. november 10. 06:48
Milyen igazságtalan az élet a baloldal megcsinált mindent: Földreform( földek elvétele), nyugdíjreform, (Lalyos a felező vonalon) Ár reform (az 50 filléres víz/csatorna díj 1800 Ft-ra emelése.) Orbán meg csak bele ült a készbe.
békalepcse
2017. november 09. 22:28
Kossuth, mint a háttérhatalom felkent képviselője, felelős a trianoni döntésért, neki pattant ki a fejéből, Torinói háttérhatalmi regnálása alatt. Ebben a hazai szabadkőművesség zsidó szárnya teljes mértékben támogatta.
Akitlosz
2017. november 09. 21:53
"Kossuth Lajost idézve »még mindent meg lehet menteni, veszve csak azon nemzet lehet, amely lemondott önmagáról.«”" Így van. És erre fel Deák, aki lemondott a nemzet szabadságáról van rajta a 20 000 forintoson.
noMores
2017. november 09. 15:43
A "magyar kesergő"-től ments meg, Uram, minket!:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!