Meddig még? – Méhnyakrákellenes előadás helyett politika egy középiskolában

2018. január 29. 07:11

Rákedukációs előadás-sorozatnak álcázták a politikai propagandát egy iskolában.

2018. január 29. 07:11
Szentesi Éva
WMN

„Jól értitek a leírást, a méhnyakrák megelőzési hét alkalmával rendezett előadáson a méhnyakrákot kvázi meg sem említették. Jól értitek azt is, hogy rákedukációs előadás-sorozatnak álcázták a politikai propagandát egy iskolában. Nem mondták el, hogy évente 500 nő hal meg a betegségben Magyarországon (Európában van olyan ország a kiváló rákedukációs hálónak köszönhetően, ahol ez a száma nulla). Nem esett szó a kialakulásáról, arról, hogy megelőzhető volna. Hogy létezik HPV-ellenes védőoltás, hogy ha időben felfedezik, akkor hidegkéses kimetszéssel gyógyítható. Hogy a fiatalokat is ugyanúgy érinti ez a betegség, mint az idősebb nőket.

Semmi, egy kurva szó se.

Engem huszonnyolc évesen diagnosztizáltak ezzel a betegséggel. Akkor már áttétes voltam vastagbélre, nem voltam operálható állapotban, kemózni kellett. Egy mai napig prakitzáló orvos fél évig kezelt félre, mert méhszájsebnek nézte a daganatom, ami akkor már jelentősen vérzett. Az orvost korábban két ügyben is felmentették, egyik esetben meghalt egy nő szülésnél a kezei között, a másiknak meg ki kellett venni a méhét, annyira sérült. Több beteggel is találkoztam azóta, aki tőle jött.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. január 29. 13:16
Évike! Mondd utánam egyre gyorsabban a következő mondókát: Jobb egy lúdnyak két méhnyaknál!
Peter8811
2018. január 29. 12:01
Nem kell ész nélkül baszni és akkor nincs humán pappilon vírus sem. Viszont ha kilencven évesen elkapom, Bokros Lalyos a felelős mert nem jut pénz MRG de Luxra.
néhai Ch.Pilot
2018. január 29. 11:49
Ezek szerint van élet a halál után? Ahogy Évike leírja a saját esetét, már a túlvilágról kellett (volna) ezt a cikket megírnia.
Pinter68
2018. január 29. 11:07
"Meddig még?" Amíg az embereknek elege nem lesz belőle, hogy a Fidesz horda mindenhova befurakszik az életükbe. Oda is, ahol semmi keresnivalójuk nincsen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!