Gondoskodási válsághelyzet van Magyarországon

2019. május 02. 09:15

A szociális szektorban mindennapi hősök dolgoznak: adjuk nekik meg, ami jár.

2019. május 02. 09:15
LMP parlamenti frakció
MTI-OS

„A megalázóan alacsony bérezés következtében egyre kevésbé vonzó szakma a szociális szektor a pályakezdőknek. Ennek következménye az, hogy jelenleg a szociális szektorban dolgozók mindössze 7,5 százaléka fiatalabb 30 évesnél. A szociális szektorban dolgozók nagy része közeledik a nyugdíjhoz és így is 3600 betöltetlen álláshely van. Ez azt jelenti, hogy pár éven belül lehetetlen lesz akár az alapszintű szociális szolgáltatásokat nyújtani Magyarországon. Az Orbán-kormány az elmúlt kilenc évben nem adta meg a szociális szektorban dolgozóknak azt a megbecsülést, ami jár nekik és így válságos szakemberhiány jut az elöregedő magyar társadalomra.

A legfontosabb lépés, amit ennek a válságnak az elkerülése érdekében meg kell tennie a kormánynak az a következő: azonnali, rendszerszintű és radikális béremelés kell a szociális szektorban! Nem pótlékok kellenek és nem fokozatosan évek kell ezt megadni. Ezen felül az LMP azt követeli, hogy tegyék egységessé a szociális, az egészségügyi és a pedagógusi bértáblát, vagyis ezeken a területeken váljanak egyformává a bérek azonos végzettség mellett.

A szociális szektorban mindennapi hősök dolgoznak: adjuk nekik meg, ami jár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. május 02. 17:31
Nem gondoskodnak rólatok a szavazók, ti szegények? Hát próbáljatok nekik nyújtani valamit..
Agnieszka
2019. május 02. 17:17
Addig jó a gondozottnak, míg a család gondozza.
silenceCZ
2019. május 02. 13:55
nos, szar liberálisok, az a helyzet, hogy gondozóból sehol sincs elég, mert senki sem akarja csinálni. És tudjátok szar liberálisok, beleértve az LMP- t sokat tettetek érte, hogy ez globálisan így legyen. A hagyományos családmodell lerombolásával, az egyén szabadságának hitvány, liberálbolsevik értelmezésével. Most akkor ne vinnyogjatok, szemétládák.
Kanóc
2019. május 02. 11:14
Nincs, ki bepelenkázza az elempéseket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!