Így neveld a Momentum-szavazódat

2019. december 10. 13:55

Én egy percig sem állítom, hogy az oktatás területén ne lehetne sok-sok mindenen javítani.

2019. december 10. 13:55
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Most, hogy az ellenzék betette a lábát az ajtónyílásba (alkalom szüli a tolvajt, T. Lakók, kérjük az ajtót a jövőben mindig gondosan zárni), majd az egészségügy területén sietve le is tette névjegyét az asztalra (mindannyian rettegtünk attól, hogy egyszer majd, ha betegek leszünk, egy olyan csilivili szuperkórházban fognak minket kezelni, horribile dictu meggyógyítani, amelynek megépítésében kőművesként részt vett Mészáros Lőrinc másodfokú unokatestvére sógornőjének keresztfia, de pont azért tartjuk az ellenzéket, hogy megmentsen minket az efféle NER-közeli beruházásoktól), tehát most, hogy az egészségügy területén már belengették az érdemi előrelépés veszélyének elhárítását, az ellenzék górcső alá vette az oktatást.

Merthogy a legújabb PISA-felmérés eredményei alapján Magyarország javított ugyan, de némileg még mindig elmarad az OECD-átlagtól, csupán öt hellyel utasítva maga mögé Luxemburgot.

Én egy percig sem állítom, hogy az oktatás területén ne lehetne sok-sok mindenen javítani. Lehetne! Sok-sok mindenen! Nade. A kakaóbiztos ellenzék valamiért azt a következtetést vonta le az eredményekből, hogy a kormány a »napi 8 tanórával« és az egyentankönyvvel »bólogató szolgahadat« nevel. Az érdekesség az, hogy a PISA-rangsorban különös módon csupa olyan ország áll az élen, ahol messze nem a magyarbálinti értelemben vett szabad oktatáspolitika dívik, hanem bizony a csúf egyentanterv és a rút egésznapos iskola. Bevallom, se Szingapúrban, se Sanghajban nem jártam iskolába, de hajlamos vagyok elhinni azokat a beszámolókat, amelyek szerint ott bizony rend van és fegyelem, a diák véletlenül se beszél vissza és/vagy instruálja tegeződve a tanárt, sőt, még a szülők se igen esnek neki az ofőnek tordaibencés stílusban, ha szemük fénye hármast kap magatartásból.

A kiváló Fekete-Győr »Napelem=Atomerőmű« András szerint ugyanakkor »a XXI. század iskolájában az a cél, hogy a gyerek érezze jól magát«. A cél, mondja. Érezze jól magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felucca
2019. december 10. 18:34
Francesca egy kicsit elvetette a sulykot. nem tudom, minek jön itt Szingapúrral, hacsak nem aljasságból. Nyugodtan jöhetne Finnországgal, ahol igen szabad az oktatás, és amely ország beláthatatlan előnyre tett szert velünk szemben. És ez csak fokozódni fog. Ti még ott tartotok, hogy a jó oktatás az, ahol a tanulók háromszor kettes oszlopokban, pad alá tett kézzel ülnek, szemben a tanárral, és különböző elvont, a való életben abszolút szükségtelen baromságokat töltenek tölcsérrel a fejükbe, lehetőleg reggel nyolckor kezdve, de inkább hétkor. Ez körülbelül az ország végzete.
kaltran
2019. december 10. 16:42
Nem értem, a szerző miért nem áll elő kicsoda is ő, bár valószínűleg ismerjük, a név csak álca. Nem értem mi szükség erre? Az írásai jók, - mitől fél? netán a baloldal valakije és ezért nem akarja felfedni magát? jó kis muri lenne.
Agnieszka
2019. december 10. 16:29
Bármilyen elkeserítő, de tudás és műveltség csak akkor az ember sajátja, ha fejben van. Ami esetleg nincs, azt jó, ha az ember tudja, hol keresse, de az csak a kivétel, kisszámú, a napi rutin szempontjából NEM létfontosságú lehet. Ezért meg kell dolgozni, kinek kevesebbet, kinek többet. Aki NEM hajlandó dolgozni, vagy esélytelen, mert NEM megy, annak NINCS helye a rendszerben, számára képességeinek megfelelő rendszer kell, pl. szakiskola. Aki sehol sem boldogul, abból nem lesz semmi. Az általános elépzelésekkel ellentétben az ácsok, vízvezeték, fűtés, villany szerelők nagyon okosak és nem is keveset kell tanulniuk. Németországban élő, magyar rendszerben II. gimnazista unokámnak napi 6 óra a tanítás, matematikából deriválni tanulnak, 5-ös CSAK a hibátlan dolgozat. A VIII.-os unokámnak is napi 6 órája van.
Megtalálta
2019. december 10. 15:30
Jó kis írás, érdemes elolvasni az egészet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!