A járvány a családokat is komoly kihívások elé állítja

2020. április 06. 11:41

Eddig is számos intézkedést hoztunk a mindennapjaik egyszerűsítése, megkönnyítése érdekében, de további lépésekre is szükség volt.

2020. április 06. 11:41
Novák Katalin
Novák Katalin
Facebook

„A járvány a családokat is komoly kihívások elé állítja. A veszélyhelyzetben eddig is számos intézkedést hoztunk a mindennapjaik egyszerűsítése, megkönnyítése érdekében, de további lépésekre is szükség volt. A tegnap éjjel megjelent új kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a GYOD-ra a szülők a veszélyhelyzet ideje alatt felülvizsgálat nélkül is jogosultak maradjanak, továbbá a veszélyhelyzet időtartama alatt a szakértői vizsgálat a helyszínen végzett vizsgálat mellőzésével, pusztán az egészségügyi iratok alapján is elvégezhető legyen.

A tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelők számára a magasabb összegű családi pótlék (és a gyermek 10 éves koráig járó GYES) szintén felülvizsgálat nélkül, a veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap utolsó napjáig biztosított. Azon gyermek után pedig, aki ebben a tanévben tölti be az életkori korhatárt vagy érettségizik, a családi pótlékot a veszélyhelyzet megszűnéséig folyósítják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. április 07. 19:16
A hím oroszlán megöli a régi alfa hím utódait. A nőstények ennek ellenére elfogadják az új alfa hímet. A gyermekekkel kapcsolatban mindig azt mondják, hogy az anya biztos, de az apa nem. Az abortusz lehet, hogy ennek az ösztönnek egy megnyilvánulása. Azt hiszem, hogy az abortuszt vállaló nők magzatainak el kéne végezni a DNS vizsgálatát, az apaság egyértelműségét bizonyítandó.
aleb19
2020. április 06. 18:43
Család- és nyugdíjas védelem: a kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat --- ennyike...ugy vedi a gyerekes csaladokat, hogy 2021-ben emeli a nagyik nyugdijjat...brillians
Pelso j.
2020. április 06. 16:15
Kizárólag a családokat. Mindent azok fizetnek a végén.
BőröndÖdön
2020. április 06. 12:22
Ugyan,Katika,legfeljebb éhen halnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!