Az érzékenységi előjogból mindenki megköveteli a saját részét

2020. június 21. 10:27

A hívők nélkül maradt istenekből pedig démonok lesznek.

2020. június 21. 10:27
Semper fidelis
Facebook

„Javaslat politikai korrektség elleni harc kiterjesztéséhez: a totális szólásszabadság bevezetése. Mindenféle mesterséges és nem mesterséges társadalmi csoport érzékenységének megkérdőjelezése. Közéleti harcok és viták felvállalása, ha kell kikényszerítése. Mindez nem összetévesztendő az ízlés és a tisztelet elvetésével.

Az érzékenység pszichés erőszak.
A tisztelet viszont építő és tapasztalatcserére épülő pozitív emberi viszonyulás.
A tiszteletnek ára van, amit ki kell érdemelni és el lehet játszani.
Akár egy pillanat alatt.
Az érzékenység ingyenes, érdem nélkül jár és nem lehet eljátszani. Ezért értéke sincs.
Ez azért van így, mert mindenkit érhetnek és érnek is sérelmek, hiszen egyetlen ember élete és személye sem marad “sértetlen”, a valóság mindenkit utolér egyszer. Így, ezt felhasználva bárki megnövesztheti a saját, kívülről befelé, pszichológiai igénnyel megkonstruált traumáját/traumáit.
Aki »áldozat« és »érzékeny« annak az előjogai örökké megmaradnak.
Nincs igazi elévülés.

Az érzékenység állami, törvényi elismerése és annak kötelezővé tétele: elbutít, tompává és gyengévé tesz. Az érzékenység waterboardingolja az intellektust és a szellemet. Az érzékeny ember irritáló, önző és képtelen alkalmazkodni, nem tud valódi, emberi közösségekhez tartozni. Az érzékeny és gyenge ember csak a közösséget és annak energiáit ellaposító és leuraló passzív-agresszív metodikával, a saját sztenderdjeinek kikövetelésével képes életben maradni. Az érzékeny élősködik azon a közösségen, amelyik behódol az érzékenységének. Az ilyen közösség elfogadja, magára vállalja azt az álfelelősséget, ami a másik ember érzékenységével jár. Ez nagy terhet jelent. Ettől a teherviseléstől közösség jónak és elfogadónak érzi magát. Valójában csak annyi történik, hogy az adott közösség magára rohasztja az érzékeny ember lebomló egzisztenciáját. Ami még rosszabb: bálványként emeli fel maga elé az érzékenyt. Az érzékenységnek való behódolás pedig ismét csak restség, a gyengeség és a szellemtelenség eredménye.

Mindez a gordiuszi problémagóc pedig az erő félreértelmezéséből és az erő megtagadásából fakad.

Ami pedig most zajlik a világban az éppen csak annyi, hogy ebből az »érzékenységi előjogból« mindenki megköveteli a saját részét. Milliárdnyi totem és bálvány emelkedett fel a semmiből, de hívő vagy, aki csak leborulna előttük nincs, nem maradt egy sem.

A hívők nélkül maradt istenekből pedig démonok lesznek.
A démonok pedig rabszolgákra vadásznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. június 22. 12:28
Dilettáns ömlengés.
annamanna
2020. június 21. 17:23
A fenti dilemma azért nehéz, mert a hős küzd az elesettekért, ez a hős általános definíciója. És mindenki szeretne hős lenni. Pláne, ha a hősiesség fejében kinéz a baksis, akkor tolonganak a hősök. Nem utolsó szempont a jutalom.... Egy csinibaba lerobbant autóját igen sok hős igyekszik megjavítani. De aki banyát ment, az nem hős, hanem hülye... Röviden szólva, csali nélkül nehéz rabszolgákat fogni. Valami jutalmat be kell lengetnie a démonoknak ahhoz, hogy hajlandóak legyenek a "megmentésükre" sietni a "hősök". A thunbergisták és a floydisták nem vállalnak valós, komoly rizikót ("Küldjetek gyümölcsöt!") és csak abba állnak bele, aminek tuti elismerés, például kapcsolati háló a jutalma. Olyan harcba nemigen áll bele senki, ami kiközösítéssel, komoly megvetéssel, szankciókkal fenyeget. Álhősökhöz álproblémákat kell gerjeszteni, ami valahogy érezteti azt a kellemes borzongást, hogy azért nincs túl komoly tétje a hősködésnek, és a küzdelem nem fenyeget megsemmisüléssel, az egész cirkusz bizsergetően komolytalan, játékos. És a pláne az, hogy akik lekötik az erejüket az álproblémák "hősies" megoldásával, azok legálisan mentik ki magukat a valós, nagyon súlyos feladatok terhe alól. Ennek klasszikus példája az "Easy to Be Hard"-dal a Hairből: https://www.youtube.com/watch?v=U45CzgrLE9s
Knerten
2020. június 21. 13:56
Elképesztően erős szöveg. Minden szava ül.
MayorAnna
2020. június 21. 12:27
Az érzékeny érzékenysége gyógyíthatatlan és kielégíthetetlen, mert 24/7-ben nyalogatja valós, vagy vélt sebeit. See: oversensitive Jew
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!