Az igazi támadás nyugatról éri a kereszténységet

2020. augusztus 02. 08:24

A nyugati társadalmakon belüli keresztényüldözés legújabb formája a Black Lives Matter mozgalom.

2020. augusztus 02. 08:24
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Abban ma már talán teljes egyetértés van, hogy a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása. Lapunk hasábjain is nap mint nap olvashatunk azokról a borzalmakról, amelyeket afrikai, közel-, vagy távol-keleti testvéreinknek el kell szenvedniük. Bár a nyugati világban a keresztények élete nincs közvetlen veszélyben, a »modern« keresztényüldözés mostanra minket is elért. Hogy mire is gondolok? A templomgyújtogatás, a Jézus- és Mária-szobrok ledöntése, a kereszténység által képviselt értékek nevetségessé tétele, devalválása ugyanúgy része a folyamatnak, ahogyan a fizikai ellehetetlenítés. Mindkettőnek az ugyanis a végső célja, hogy lelkileg megtörje azokat, akik hisznek Istenben, akik Jézus tanítása szerint élnek – és akik ezt büszkén vállalják is.

A belső, nyugati társadalmakon belüli keresztényüldözés legújabb formája pedig az úgynevezett Black Lives Matter mozgalom. A fekete életek védelméért az Egyesült Államokban indult tüntetéssorozat mára igencsak elkanyarodott eredeti céljától. A szobordöntögetésekkel napirendre került a múlt átírása, a templomok rongálásával, a Jézus-szobrok lefejezésével pedig a BLM a nyugati társadalom legveszélyesebb keresztényellenes mozgalmává vált. Ez ugyanis nem a szobrokról szól – hanem a jelenlegi nyugati társadalmi berendezkedés alapjairól, az identitásunkról, a múltunkról és a jövőnkről. Mert ha a szilárd keresztény alapot kilökik a társadalom alól, nem lesz mire építeni a jövőt sem.

Erről szól a túlerőltetett globalizáció, erről szól a túlerőltetett migráció – és mivel ezek sem hozták meg a várt eredményt, most erről szól az eddigieknél sokkal radikálisabb, mindent elsöprő Black Lives Matter. És biztosak lehetünk benne, hogy a szobrok ledöntése csak az első radikális lépés. Ezt követi az a – már jelenleg is zajló – folyamat, amelyben igyekeznek a kereszténységet és a keresztényeket nevetségessé tenni, majd elkezdődik a családok, az értékek elleni támadás. Ennek is látjuk már a szofisztikált eszközeit, például az Isztambuli Egyezmény formájában. Biztosak lehetünk benne, hogy ha ezek nem működnek, ezen a fronton is jönnek majd a radikálisabb eszközök.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. augusztus 03. 12:13
TÉNY!
I_Isti
2020. augusztus 02. 19:34
https://disrn.com/news/protesters-burn-bibles-in-portland?fbclid=IwAR3UB5m8O2d9b8s8iOUhT53j-rnxKymXtbr8Pvjwcypc9A0JW1YLFIKsGtg Portlandben már bibliákat égetnek.
BőröndÖdön
2020. augusztus 02. 16:34
Ritka nagy f@szság.
Pelso j.
2020. augusztus 02. 13:00
Nem szép dolog azért támadni valakit, mert keresztény. Meg azért sem, mert nem keresztény a vallása. Azért sem, mert mert pl más a származása, ill politikai nézete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!