Világ polgárai egyesüljetek?

2021. március 30. 09:55

A vírus nem olvassa a magyar Alaptörvényt, nem hallgatja a kormányfő nacionalista szövegeit.

2021. március 30. 09:55
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Világ polgárai egyesüljetek?

Mai hír, hogy 24 ország, illetve nemzetközi szervezetek vezetői új, a II. világháború óta nem látott globális együttműködést, összefogást sürgetnek. A cél, biztonságossá tenni a Földet, megakadályozni, hogy a mostanihoz hasonló járvány elpusztítson bennünket.

Amíg nincs mindenki biztonságban, addig senki nincs biztonságban – mondják. És igazuk van. Új világ jön. A korábbinál is szélesebb együttműködéssel. Végkép tarthatatlan a bezárkózás, a nemzeti fennhéjazás politikája.

A vírus nem olvassa a magyar Alaptörvényt, nem hallgatja a kormányfő nacionalista szövegeit. Jön. De magától nem megy el. Az új világot azok teremtik meg, akik mernek másokkal együttműködni, akik szót tudnak érteni, akik úgy hazafiak, hogy közben értik a nemzetközi felelősséget is.

Ilyen vezetők kellenek Magyarországnak is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. március 31. 10:29
Évtizedek után összeakadtam a Facen egy gimnáziumi osztálytársammal. Hamar kiderült, hogy nem vagyok DK-s, végleg elköszönt. Nem ebbe fogok belehalni, de elszomorít. Akinek fontos, hogy magyar, az nem lehet európai, aki pedig európai, az nem lehet magyar, "európai" meg "magyarral" már nem is állhat szóba? Márpedig én magyarként vagyok/leszek európai.
bpe
2021. március 31. 05:13
"A vírus nem olvassa a magyar Alaptörvényt, nem hallgatja a kormányfő nacionalista szövegeit." persze, h nem, hisz nemrég még bájos feleséged leheletén utazott messzi városokba, mai napig h̶a̶l̶á̶s̶ hálás is a fuvarért!
írmag
2021. március 30. 22:57
Csatlakoznék ahhoz, amit 1963. augusztus 28-án mondott el Martin Luther King "I have a dream" - ("Van egy álmom"). Ehhez kapcsolódva nekem is van és te böszme, valósítsd meg magadnak magad: "El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!" Jó utat!
zakar zoltán béla
2021. március 30. 22:22
a kékseggű dar winisták
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!