Megszorításra és adóterrorra készül a baloldal

2021. július 02. 12:00

A baloldal nem arra használja az adórendszert, hogy adjon, hanem arra, hogy elvegyen, hogy megbüntessen különféle társadalmi vagy vállalkozói csoportokat. Interjú.

2021. július 02. 12:00
Tállai András
Magyar Nemzet

Mi a csudát tudnak önök ígérni a nemzetnek? Majd még egy-két hihetetlen, észszerűtlen, elvetemült adócsökkentést? Az lehet, de ebből nem lesz jövő” – ezt mondta június közepén az Országgyűlésben Gyurcsány Ferenc. Mit gondol, az utóbbi idők mely adócsökkentéseit kritizálhatta a DK elnöke?

Általában sem könnyű megmondani, mire gondol Gyurcsány Ferenc, ezúttal pedig különösen nem az. De tegyünk egy próbát!

Esetleg a 25 évnél fiatalabbak személyijövedelemadó-mentessége volna szerinte hihetetlen? Ez az intézkedés 140 milliárd forintot hagy évente több mint negyedmillió fiatalnál. A szociális hozzájárulási adó újabb csökkentését tartja észszerűtlennek? Ezzel az állam arra ad pénz a munkáltatóknak, hogy jövőre is legyen miből bért emelniük. Netán a tervbe vett szja-visszatérítésről mondja Gyurcsány, hogy elvetemült? A lépés másfél millió embernek adna vissza összességében majdnem hatszázmilliárd forintot.

Azt hiszem, leginkább arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc elszólta magát.

Ön szerint mit árultak el a volt miniszterelnök szavai?

Azt, hogy újabb megszorításra készülnek. Kőkemény adóemelések lesznek, ha a baloldal hatalomra kerül.

De mi szükség most adóemelésre? Ha a gazdasági jóslatok beválnak, idén öt százaléknál is nagyobb mértékben nőhet a magyar gazdaság, és a következő évek is érdemi bővülést hozhatnak, mindez pedig adóemelés nélkül is kellő anyagi mozgásteret adhat a mindenkori kormány számára.

A kérdést nem innen kell megközelíteni. Az utóbbi években kiderült, hogy a baloldal nem gazdaságpolitikai eszközként tekint a közteherviselésre. A mostani Fidesz–KDNP-kormány azért csökkenti a különböző adókat, hogy lehetőséget teremtsen. Lehetőséget a nagyobb keresetre, a munkahelyteremtésre, a beruházásokra, vagyis arra, hogy mindenki elérhesse a jólétet, de legalábbis a jobb létet.

Ehhez képest a baloldal nem arra használja az adórendszert, hogy adjon, hanem arra, hogy elvegyen, hogy megbüntessen különféle társadalmi vagy vállalkozói csoportokat. Hogy megfélemlítse, ilyenformán is terrorban tartsa azokat, akiket valamiért nem kedvel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. július 02. 19:35
"A baloldal nem arra használja az adórendszert, hogy adjon, hanem arra, hogy elvegyen," :-) A jobboldal is. Az összes oldal is. Ugyanis ez az adórendszer értelme és célja. Az állam az adókból él. Adókedvezményt adni ingyen van. Semmibe nem kerül azt mondania az államnak, hogy azt az adót, amit beszed kétszer annyi adó helyett szedi be, csak kedvezményt ad.
tartarossz.blog
2021. július 02. 16:31
https://youtu.be/NS6BGP0mG4Y?t=155 "sertéspatkány" :D
Magyarok Pásztora
2021. július 02. 13:57
Ki fogják rabolni azokat akik dolgoznak és szétosztják a komcsi-femcsi-libsi-migri parazitáknak.
tölgy
2021. július 02. 13:03
Ismerjük a bolsik "gazdaságpolitikáját"! Azonnali (ön)segélyprogram beindítása, a fűnyíróelv érvényre juttatása a minimálbér fölött kereső munkavállalóknál. Visszatér a nemleszgázáremelési ciklus és azonnal felemelik a társasági adót 25%-ra, igazodva a fejlettnyugat prominenseihez. Ezeken kívül egyéb aljasságokra is képesek a hazátlan, szivárványos bolsijaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!