Különleges érzés volt ezen a jelentésen dolgozni

2021. december 12. 22:52

Engedjétek meg, hogy röviden beszámoljak a Cseh-jelentésről.

2021. december 12. 22:52
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Végtelenül büszke vagyok arra, hogy az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottságában a héten elfogadták azt a jelentést, amin kollégáimmal már hosszú ideje dolgozom, így az hamarosan az Európai Parlament plenáris ülése elé kerül. Különleges érzés volt ezen a jelentésen dolgozni, engedjétek meg, hogy röviden beszámoljak a Cseh-jelentésről.

A koronavírus-járvány merőben átalakította az életünket és új kihívások elé állított minket. De nemcsak mi, emberek vagyunk így ezzel, hanem a közösségeink, a városok is. Ez a jelentés arra ad választ, hogy hogyan lehetnek felkészültek és ellenállóak a városok, hogyan lehetnek városaink olyan helyek, ahol jó élni.

Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy a városok közvetlenül is pályázhassanak uniós forrásokra, a koronavírus utáni helyreállítási alapok egy része pedig közvetlenül érkezzen meg a városokhoz. Ugyanis a városokban sokkal inkább tisztában vannak az emberek valódi igényeivel, tudják, hogy mire is van valóban szükség. Egyértelmű, hogy az uniós forrásokat sokkal jobban hasznosulnak úgy, ha a városok közvetlenül hozzájuthatnak ehhez.

Továbbá a tagállamoknak ratifikálniuk kell az Isztambuli Egyezményt, hogy élhetőbb és biztonságosabb világot teremtsünk a nőknek, és európai szintű megoldást kell találnunk a nők fizetetlen és alulfizetett gondozási munkájának problémájára is. Kiemelt célunk a nemek közötti egyenlőség megteremtése, valamint az, hogy magas színvonalú bölcsődei és idősgondozási ellátást biztosítsunk.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. december 14. 08:47
---
Saksafar
2021. december 14. 08:26
Hogyan kell ügyesen 4,7 mrd-t lepattintani az EU-tól, ami még véletlenül sem számít lopásnak. - ez volt a dolgozat címe?
NTLLK
2021. december 13. 22:01
Érzés!!!! Na, ez nincs egy szem sem, ezen a lárvaarcon!
Akitlosz
2021. december 13. 17:37
"Továbbá a tagállamoknak ratifikálniuk kell az Isztambuli Egyezményt" Nem kell. Rákosi már ratifikáltatta a new yorki egyezményt. Azt is gyáva felmondani Magyarország. Úgyhogy jobb megelőzni a bajt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!