Dilemmák

2021. december 17. 19:16

Van e elegendő polgár az országban, vagy a többség még mindig „jobbágy” mentalitású?

2021. december 17. 19:16
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„Dilemmák

A politikai küzdelem lassan tènyleg arra a profán kèrdèsre egyszerűsödik, hogy le lehet e győzni nálunk a Fideszt, anèlkül, hogy, legalább rèszben az általuk használt piszkos eszközöket a másik fèl is alkalmazná?

Máskèpp fogalmazva, van e ebben az országban elegendő választó, aki ezeket az eszközöket elutasítja, aki nem szereti, ezèrt bünteti az alkalmazóját, ès így az elveszíti a versenyt?

Továbbá, tisztában vannak e a választók azzal a tènnyel, hogy új, tisztessèges korszak csak akkor lehetsèges, ha az ellenzèk megkapja azt a felhatalmazást, ami annak megvalósításához szüksèges?

Vègül kellő biztosítèkokat kap e a választó ahhoz, hogy ha az új hatalom is letèr a helyes útról, akkor az is lecserèlhető legyen ès nem fenyeget az a veszèly, hogy ugyanúgy be akarja betonozni magát mint a Fidesz?

A legdöntőbb kèrdèsek azonban: hajlandó e a választók tömege annyi állandó politikai aktivitást, felkèszültsèget, szerveződèst vállalni, amely elegendő ahhoz, hogy a hatalmat folyamatos kontroll alatt tartsa, vagy úgy mint eddig, hatalomhoz juttatja, aztán »magára hagyja«? Van e elegendő polgár az országban, vagy a többsèg mèg mindig »jobbágy« mentalitású?”

Fotó: Davide Pischettola / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2021. december 18. 22:52
egy nyomorult, számbavehető ellenzéket, a kúrva életbe, nem tudtatok kitermelni, bazdmeg jenő! hát ezen törd a fejed faszkalap!
poverello 1226
2021. december 18. 20:00
Amikor Jenő bácsi jobbágyozik, már tudható, hogy tele a gatyája, mert nem csak érzi, ő is tudja, hogy vesztésre állnak!
Jeney Gottfried Adolf
2021. december 18. 19:33
Dilemma , dilemma , átkozott dilemma ... Az a helyzet, aranyos Kaltenbach polgártárs, a az ellenzéknek nevezett mocsaras lepraság annyira utálatos , hogy más alternatíva helyett inkább jöjjön a Fidesz , az is szar , de nem annyira . Ez van , szerintem .
TotisMisi
2021. december 18. 18:16
Kedves Jenő, az elmúlt egy - másfél évben a Mandinerben megjelent írásaidat figyelmesen követtem, gondolom, hogy az ezt megelőző éveken át tartó hallgatásodat a 2022-ben remélt magyar liberális demokrácia megvalósulása (projektálva a következőeket: jogállam átmeneti felfüggesztése, az alkotmány és szerzőinek szemetes kukába dobása, a végtelenül ostoba keresztrejtvény fejtésre alkalmatlan, tudatlan trágyaevő elgombásodott fideszes patkányok földönfutóvá tétele, az egykori miniszterelnök börtönbe zárása és a börtöntöltelékek által való megerőszakolása, etc) motíválta aktivizálódásodat. Tulajdonképpen nem volt szándékomban mindezideig írásban is kommentálni a Mandinerben megjelent jegyzeteidet, de a ma megjelent dolgozatod a magyar társadalom polgárokra és jobbágyokra való felosztásával kizökkentett eddigi passzivitásomból. Ugyanis nagyjából két–hárommillió jobbágyról van szó, akik a rendszerváltást követő nyolc választás során négy alkalommal döntöttek a mai Európa alapjait negteremtő mintegy hatezer éves zsidó–keresztény kurzus (morális, kulturális értékrend) magyarországi folytatólagos fennmaradása mellett (megjegyzem, hogy 2002–ben a jobbágyok 1 % alatt elegánsan elveszítették a választást). Ez a hellén városállamokban kitalált demokrácia lényege (jelző nélkül, nem liberális-, népi-, vagy szocialista, hanem pusztán népképviseleti demokrácia), a többség dönt a kisebbség pedig tűri és készül a következő népképviseleti választásra. Anti (1966-67, előfelvételis hiradós század, Sallali Imre laktanya Vác)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!