És te miért akarsz gyereket? Mert a szomszéd Katinak is van, és olyan aranyosak?

2022. május 21. 13:09

Ezek helyett inkább azt a kérdést kellene feltenni (elsősorban persze magunknak): „Miért akarok gyereket?”

2022. május 21. 13:09
null
Szentesi Éva
WMN

„A múltkor részt vettem egy kerekasztal-beszélgetésen, amelynek ez volt a fő témája: »Szültél ma már?« A beszélgetőpartnereimmel arra jutottunk, hogy hibásan használják azt a felvetést is, amikor neked szegezik a kérdés(eke)t: »Mikor lesz már gyereked?«, »Mikor jön a következő?« Ezek helyett inkább azt a kérdést kellene feltenni (elsősorban persze magunknak): »Miért akarok gyereket?« »És te miért akarsz gyereket?« 

Tisztában vagyok vele, hogy hátrányból indulok ebben a témában, mivel soha nem fogom megtudni, milyen, ha gyerekem van. Nem fogom magam reprodukálni (egészségi okokból nem is tudnám), ha pedig megkérdeznétek róla, hogy ezt istenigazából bánom-e, vagy akarok, akarunk-e örökbe fogadni, akkor az a válaszom, hogy nem bánom, és nem akarok. Nem tudom, hogy az erre a kérdésre adott válaszok még formálódnak-e bennem idővel, vagy már így marad, most csak azt tudom mondani, amit ebben a pillanatban érzek a témával kapcsolatban. 

És akkor egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy képes vagyok-e szülni, vagy sem.” 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elmedoki
2022. május 23. 11:27
Nagy kár, hogy anyád nem így gondolkodott.
sheu
2022. május 23. 07:57
Azért, mert ez természetes emberi ösztön, úgy is mondhatnám, hogy az életösztön része az, hogy szaporodni akar az ember. Olyan evidencia, mint az, hogy eszik meg iszik. Bár ezt ti haladók nem értitek. Mert ti egy beteg világban élitek az életetek.
syphax
2022. május 23. 06:59
"...És te miért akarsz gyereket?.." Hogy bosszantsalak téged, akinek nincs gyereke! Azééé...! HÜLYE KÉRDÉSHEZ HÜLYE VÁLASZ ILLIK!
Dénia
2022. május 23. 05:36
A szaporodás ösztöne kb. olyan alapvető ösztön, mint az önfentartás. Azért akar az ember gyereket, amiért enni akar, inni akar, aludni akar, és egy fészket akar, ahol meghúzhatja magát. Ez az ösztön nem áll meg ott, hogy az ember szexelni akar. Ugyanilyen alapvető mély, ösztöni késztetés, hogy az ember gyereket akar. Lehet felette filozofálni, meg lehet kérdezni, hogy miért, meg még válaszokat is lehet rá adni, de nincs értelme. Azért, amiért a természetben minden nem csak az egyéni túlélésre, hanem a fajának fennmaradására is törekszik. Ez az élet rendje, belénk van kódolva. Úgyhogy a kérdés úgy helyes, hogy valaki miért NEM akar gyereket. Azt kell saját magának megindokolnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!