A ‘68-as csapdája - Make love and war?!

2022. július 21. 11:54

Az európai emberek pedig miért Pride-okon vonaglanak, ahelyett, hogy béketüntetéseken követelnék ennek az értelmetlen háborúnak a befejezését?

2022. július 21. 11:54
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Az Európai Unió mai elitjének meghatározó része az 1968-as nyugati diáklázadások generációjához tartozott vagy legalábbis gondolkodását nagyban befolyásolta a ‘68-asok szellemisége, a tekintélyelvűség elleni lázadás, a feminizmus második hulláma, a szexuális forradalom és a »make love, not war« jelszó.

Az LMBTQI… nevetségesen bővülő, egyre értelmezhetetlenebb mozaikszava mögé felsorakozó önemésztő szexuális szabadosság, egyáltalán, a nemiség mérhetetlen túlértékelése ugyan ma is ott lobog szivárványos zászlajukon, de a valódi emberi drámákat hozó orosz-ukrán háború kapcsán a fegyverszünet, a béke szorgalmazása már fel sem merül körükben opcióként.

Vajon mi változott? Miért akar a »peace, love & flower«, jóléthez és kényelemhez szokott nemzedéke ma mindenáron, még saját jól felfogott érdeke ellenében is, egy bármely pillanatban végzetes eszkalációval fenyegető , elhúzódó háborút, mely az abból továbbgyűrűző élelmiszerhiánnyal kiszolgáltatott milliók életét veszélyezteti közvetlenül, akiknek ráadásul szemernyi közük sincs ehhez a konfliktushoz?

Az európai emberek pedig miért Pride-okon vonaglanak, ahelyett, hogy a kontinens nagyvárosaiban gigantikus béketüntetéseken követelnék ennek az értelmetlen háborúnak a befejezését? Hová tűntek a békevágyó nyugati ‘68-asok és leszármazottaik?

2022 nyarán a rég beteljesedett szexuális szabad(os)ság helyett nem volna sürgetőbb inkább a békevágyat demonstrálni? Vagy méginkább a felelős politikusoknak a fegyverszünetet és a megegyezést minden erővel munkálni? Józan megfontolással félretenni a sérelmeket, a félelmeket és a jogos ellenérzések mellett is a tárgyalóasztalhoz hívogatni az érintett feleket? Nem ez volna Európa feladata, no és az itt élők érdeke, s nem mellesleg a ‘68-as eszmékből következő kötelesség is?”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. július 22. 12:36
....a kérdés jogos...
Vallasz Vilmos
2022. július 22. 08:39
Az országra jellemző, a fiatalok csak olyan dolgok ellen tüntetnek, amelyeknek a hatását a saját bőrükön érzik. Soha nem a másikért. És a motiváció mindig politikai. Soha nem az empátia vezérli őket vagy az igazságérzetük. Amíg a saját életük rendben van addig a világ is rendben van. Kialakult egy néhány emberből álló új földesúri réteg. Ez a néhány ember fogja meghatározni, hogy mit fogunk tudni enni. Ez a szűk réteg nem épített ki modern vízgyűjtő, vezető rendszereket. Itt még nem beszélnek a várható éhínségről, inkább csak olyan fikció jelleggel. Szóval a pride helyett tényleg lehetne valami értelmes dologért kimenni az utcára.
Trombitás Keresztély
2022. július 22. 03:01
Zsuzsika a két agysejtjével megfejtette, hogy kik miatt van az ukrán háború: az LMBTQ, mert ők nem akarnak Ukrajnában békét! Putyinnak semmi köze az egészhez. Leülhetsz kalácsképű. Egyes.
zsolti123
2022. július 21. 23:44
Kevesebb több lenne... Nem kellene az érdemtelen "büszkeségükkel" annyit foglalkozni, az érintené őket legérzékenyebben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!