A királynő apró, törékeny alakja is eltűnik lassan örökre, de utoljára még visszanéz, és hozzánk szól, magyarokhoz

2022. szeptember 12. 06:09

„Mert önöknek joguk van hozzá, hogy ismét elfoglalják helyüket az európai történelem és kultúra fő áramlatában.”

2022. szeptember 12. 06:09
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Ez most a Meghan Markle-ok és a Tóta W.-k ideje. Ők maradnak. Egymásra néznek, s ha nem azok lennének, akik, hanem csak nyeglék, így szólhatnának: »Egymást szedtük rá azzal, hogy tudunk: / Most a valónál mind elámulunk.« De nem szólnak így. Ezek nem olyanok.

Amit Emsworth grófja, a rokonszenves arisztokrata utoljára még hallott, ez volt: »Álmodtam szépet – felzavartak, / Szép álom, jőj, most már folytatlak.« Még Sherlock Holmes sétált végig a Baker Streeten, és a Sátán kutyája vonyított kísértetiesen a lápvidéken – aztán csend lett. Elhallgattak ők is.

Sir Francis Drake, ki rettenetes kalózból lett őfelsége admirálisa, még megpucolta az ezüstneműt, Wellington herceg és Nelson admirális is bocsánatot kért mindenért, aztán csend lett.

A királynő apró, törékeny alakja is eltűnik lassan örökre, de utoljára még visszanéz, és hozzánk szól, magyarokhoz: »Mert önöknek joguk van hozzá, hogy ismét elfoglalják helyüket az európai történelem és kultúra fő áramlatában.«

Köszönjük, Őfelsége. Éppen azon vagyunk. Illetve, hogy pontosítsak: éppen abból szeretnénk most kimaradni.

Nyugodjék békében…”

Nyitókép: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agonosz
2022. szeptember 19. 15:34
Ja! Lehet hogy ki kellene maradni..... Ahhoz a magyar mentalitásnak el kellene végre jutni egy értelmesebb szintre..... "Ilyen a Balkán Ilyen a fajtám...."
Zokni
2022. szeptember 13. 19:40
Egyébként: ,,Egymást szedtük rá azzal, hogy tudunk: /Most a valónál mind elámulunk.” - idézi másokra. Én meg ezt idézem Szerzőnek:”A mámor elszállt, a festék lement,/Itt oly hideg van: jobb-e odalent?”
Zokni
2022. szeptember 13. 19:22
,,Ez most a Meghan Markle-ok és a Tóta W.-k ideje. Ők maradnak. Egymásra néznek, s ha nem azok lennének, akik, hanem csak nyeglék..” - köpi. Ez meg MI a fene? Miért kéne nekünk megsiratni Erzsébetet? Inkább, mint mást? Ez az ember normális?
Buta kán
2022. szeptember 13. 17:04
Én már azon is meglepődtem,hogy Frank Drebint túlélte...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!