Sajnos immár zsinórban a negyedik olyan kormányzati ciklus pörög, ahol nincs külön környezetvédelmi minisztérium

2023. április 24. 15:31

A zöld ügyeket legalább egy évtizede alárendelik hol ideológiai, hol környezetromboló iparfejlesztési szempontoknak.

2023. április 24. 15:31
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Persze, a »nagy kép« közvetlenül nem azon múlik, hogy a Föld Napján Álmos és Leó az anyukájukkal mennyire szorgalmasan ültetgetnek. Valójában viszont mégis: a jövő döntéshozói, vezessenek bár országot, nagyvállalatot vagy a sarki kerékpárkölcsönzőt, sokkal jobban fognak ragaszkodni a fenntartható, élhető világhoz, ha eleve így nőnek fel. Ezért is muszáj a hétköznapok részévé tenni a környezetünk megismerését és védelmét.

A jelen döntéshozóinak pedig sokkal több feladata és eszköze lenne ebben a kérdésben is. Sajnos immár zsinórban a negyedik olyan kormányzati ciklus pörög, ahol nincs külön környezetvédelmi minisztérium. A zöld ügyeket legalább egy évtizede alárendelik hol ideológiai, hol környezetromboló iparfejlesztési szempontoknak. Ezt nem ellensúlyozza a szép gesztus, hogy minden megszülető gyermek »nevében« ültetünk egy fát. Addig is, amíg nincs megint külön kormányzati felelőse a feladatnak, minden tárca találna tennivalót e téren. Környezettudatos közoktatás, biokertészetek támogatása, fenntartható közlekedési formákra áttérés, energiapolitika reform, magyar élelmiszeripar fejlesztése – a sor a végtelenségig folytatható.”

 

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2023. április 25. 14:47
Hazudsz, fegyőr. A környezetvédelmet nem rendelik alá más szempontoknak, ellenkezőleg. Soha nem kapott még ilyen kiemelt szerepet sem az alkotmányos alapokon keresztül a jogrendszerben, sem a gyakorlati megvalósításban.
Karbantartó9
2023. április 25. 12:10
Minek olyan! Ha szerinted az atomerőmű napenergiával működik, akkor minden jó irányba halad, nem?
Bokros Birka
2023. április 25. 11:49
Jön az 5. ciklus Andrew Romanescu!
Vakfolt
2023. április 25. 11:22
"Sajnos immár zsinórban a negyedik olyan kormányzati ciklus pörög, ahol nincs külön környezetvédelmi minisztérium" Tudod ez azért van, mert a zöld, az nem egy ügy, vagy cél, hanem csak szempont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!