Szép gondolat, miszerint „mindenkinek joga van ahhoz, hogy legyen hol laknia”

2023. május 15. 17:22

Nem értek ezzel egyet.

2023. május 15. 17:22
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Olvasom a szép gondolatot, miszerint »mindenkinek joga van ahhoz, hogy legyen hol laknia«.

Nem értek ezzel egyet. A szabadpiaci fundamentalistáknak, libertáriusoknak, anarchokapitalistáknak és társaiknak ez a jog nem jár.

Ők éljenek teljesen a piacról, és ha bukik a vállalkozás, várja őket az aluljáró, az utcasarok meg az erdőszéle. És ha az evilágot nem az ördög uralná, az olyanoknak, mint Ayn Rand, nem jutott volna hely a bolygón.”

A nyitóképet Farkas Attila Márton bocsátotta rendelkezésünkre; készítette: Chris Allan Tod

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gigabiga
2023. május 16. 14:52
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy lakhasson ezen a csodálatos Föld nevű bolygón, senkit nem lőnek ki az űrbe, ha nem akarja. A többi meg majdnem akkora baromság, mint a "mindenkinek joga van nőhöz jutni" című incel mozgalmak.
kortárs
2023. május 15. 21:21
Oké fam, te meg menj egy komcsi országba lakni! Mi már ezt a butaságot 1990-ben lerúgtuk magunkról.
kata56
2023. május 15. 20:36
...
Jinx
2023. május 15. 20:36
Nem nagyon hiszem, hogy létezik olyan emberi jog, amelyhez más ember munkája szükséges. Ebben az esetben ugyanis a másiknak ezt ellenszolgáltatás nélkül kellene ezt elvégezni, ami az ő jogait sértené. Az állam (vagy valamilyen más szerveződés) éppen szolgáltathat ilyen privilégiumot, ha van rá társadalmi konszenzus, társadalmi szerződés, de akkor hívjuk annak. Hasonlóan pl. a törvény előtti egyenlőség emberi jog, de azt, hogy van állami jogszolgáltatás, az inkább egy szolgáltatás, amiért adót fizetünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!