VB-elődöntőben a magyar válogatott!

2009. október 10. 08:23

A magyar U20-as válogatott hosszabbításban 3-2-re legyőzte Olaszországot így ott lesz a világbajnokság elődöntőjében.

2009. október 10. 08:23
A csapat óriási meccset játszott, a ráadásban a két sztárja villant: Koman Vladimir két elképesztő gólpasszát váltotta gólra Németh Krisztián.

A 45. másodpercben büntetőhöz jutott a magyar csapat. Németh Krisztiánt rángatta meg Matteo Gentili, a 11-est Koman Vladimir az eddigiekhez hasonló magabiztossággal értékesítette, 1-0. Támadásban maradt a csapat, nem látszott rajtuk a fáradtság, sokat futva, sok labdát szerezve uralták az első félidőt.

A játékrész utolsó perceiben feljebb jöttek az olaszok, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, néhány távoli lövés okozott zavart. A második félidőben is hiába próbálkoztak, a magyarok jól védekeztek, Gulácsi Péternek nem is kellett bravúrt bemutatnia, semmi nem utalt rá, hogy az olaszokban benne lenne az egyenlítés. Koman Vladimir viszont sárgát kapott egy lerántásért, a magyar irányító nem játszhat az elődöntőben.

Egervári Sándor megerősítette a középpályáját, és emberelőnybe is került a csapat, Gentili kapta meg második sárgáját. A kiállításból az olaszok jöttek ki jól, a magyar védelem először hagyott ki komolyabban, szép lyukra futás után egyenlített ellenfelünk. Az emberelőnyünk néhány percig kettős volt az egyenlítés után (Francesco Bini rúgott oda Komannak), de Szekeres Adrián is megkapta a maga piros lapját. Folyamatos játék így nem is nagyon alakult ki a rendes játékidőben, az olaszok többet birtokolták a labdát, de egyetlen komoly helyzetükből kiharcolták az egyenlítést, 1-1.

A hosszabbításra már mindkét csapat nagyon fáradt volt, a védelmek egyre gyakrabban hagytak ki. Ekkor már Gulácsinak is bravúrt kellett bemutatnia, de a magyarok aktívabbak voltak. A második ráadásban, nyolc perccel a büntetők előtt Koman Vladimir fantasztikus gólpasszt adott Németh Krisztiánnak, aki kicselezte a kapust, és higgadtan passzolta be a vezető gólunkat, 2-1.

Ám az előny csak egy percig tartott, a középkezdés után a csereként beállt Giacomo Bonaventura a határozatlanul kilépő védők között lövőhelyzetig tologatta a labdát, és kilőtte a hosszú sarkot, 2-2. A gól után még egy olaszt kiállított és a két edzőt is a lelátóra zavarta a kolumbiai játékvezető, de nem ez volt az utolsó lényeges esemény a meccsen.

Koman Vladimir még az elsőnél is látványosabb passzt tett a védők között Németh Krisztián elé, aki a 118. percben lebirkózta az emberét, és kapu jobb oldalába lőtte a világbajnoki elődöntőt érő gólt,3-2.

Egervári Sándor csapata hatalmasat küzdött, és a hajrában fordította a maga javára a szívósan küzdő olaszok elleni meccset. Az elődöntőben azonban nagyon nehéz dolga lesz a csapatnak Ghána ellen. Koman Vladimir, Takács Péter és Szekeres Adrián eltiltottak lesznek, de 1954 után a világbajnoki döntőért léphetnek pályára helyetteseik.

VB-elődöntőben a magyar U20-as csapat (Sportgéza)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli28
2009. október 11. 15:55
luccy: "Az elitkört még meg is kell nyerni ahhoz, hogy kijussanak a tényleges EB-re!" Én azt hittem, hogy az elitkör már a maga főtábla. Ezek szerint tévedtem. Steppenwolf: "Ez egy aranygeneráció, akik még rengeteg örömet fognak szerezni nekünk egy-két év múlva a felnőtt válogatottban is." Szerintem túlságosan messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni az U-20 alapján. (De remélem, hogy igazad lesz, és ez a generáció tényleg más lesz, mint az eddigiek!) Egyébként egyetértek azzal a véleménnyel, hogy ez a siker részben már a futballakadémiák hatása, és a következő években további fejlődés várható.
luccy
2009. október 11. 13:38
zoli! Igen tudom, hogy U17-esek bejutottak az elitkörbe, de az még mindig nem nagy fejlemény. Az elitkört még meg is kell nyerni ahhoz, hogy kijussanak a tényleges EB-re! Szóval biztató az a gárda is, de egyelőre még csak feljövő fáziban vannak. Az viszont tény, hogy ők 3 évvel fiatalabbak, mint az U20-asok, a kettő között meg szinte senki nincs. Az, hogy az előselejtezőkből bejutnak az elitkörbe, annak magától értetődőnek kellene lennie. Az akadémia-rendszernek viszont tényleg sok szerepe van a sikerekben.
Steppenwolf
2009. október 11. 11:36
Ez egy aranygeneráció, akik még rengeteg örömet fognak szerezni nekünk egy-két év múlva a felnőtt válogatottban is. Az utánuk jövő korosztályok is hasonlóan tehetségesek, ami többek között már a gomba módra szaporodó világszínvonalú magyar futballakadémiáknak is köszönhető.
mrwolf
2009. október 11. 11:15
Nincs itt semmi különös csoda, elkezdték termelni a focistákat a futballistagyárak. Csak nehogy elkezdjünk a nagy magyar zsenialitásról regélni! Inkább csak üljünk le egy sörrel a tv elé! Amit kiemelnék ebből a csapatból, az a saját magukba vetett természetes hit. Rendkívül idegen a jelen magyar mentalitástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!