Nem fizetnek bankadót a Fidesz-közeli biztosítók

2010. július 14. 08:33

Két Fidesz-közeli biztosítótársaságnak nem kell fizetnie bankadót, derül ki a Hírszerző összeállításából: a nyolcadik leggazdagabb magyar tulajdonában álló Wabardnak, illetve a többek közt Járai Zsigmond és Martonyi János tulajdonában álló CIG-nek.

2010. július 14. 08:33

A parlament jövő héten várhatóan elfogadja a banki különadót tartalmazó salátatörvényt és ennek részeként azt a módosító javaslatot, amely két céget, a Fidesz-közeli CIG-et, valamint a Wabard biztosítót felmenti a különadó megfizetése alól, írja a Hírszerző. A lap szerint nem az a legmeglepőbb a kormány lépésében, hogy nyíltan kivételeznek pár céggel, hanem az, hogy olyan cégekkel teszik ezt, melyeknek a banki különadó összege aprópénznek számít.

A Wáberer György, a 49 milliárdos vagyonnal rendelkező nyolcadik leggazdagabb magyar tulajdonában álló Wabard biztosítónak 300 millió körüli összeget kellene befizetnie, míg az egymilliárd forint alaptőkéjű CIG Pannónia Életbiztosítónak 390 milliót. Ez utóbbi cég tulajdonosai között található Nobilis Kristóf, a Brokernet pénzügyi tanácsadó csoport négy tulajdonosa és vezetője, Körvélyesi Zoltán, Kostevc Péter, Kutvölgyi Pál és Kósa Erika. Emellett tulajdonosai Hernádi Zsolt, Straub Elek, Mándoki Zoltán, Járai Zsigmond, Martonyi János, Szapáry György és felesége révén Vizi E. Szilveszter is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinciri
2010. július 14. 10:13
emésztgetem ezt a hírt egy ideje, de valahogy sehogy sem veszi be a gyenge gyomrom... megelőlegeztem a bizalmat (és rengeteg munkát fektettem beléjük) de ezért járna egy atyai tockos a fiúknak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!